2011. dec 15.

Ex F1-es pilóta került a HRT csapatvezetői posztjára

írta: FormaNet
Ex F1-es pilóta került a HRT csapatvezetői posztjára

A HRT szerdai bejelentése után, mely szerint a mai naptól Colin Kolles távozik csapatfőnöki posztjáról, az alakulat ma bejelentette a szakember utódját, az egykori F1-es pilóta, Luis Perez-Sala személyében.
 
 
Luis Perez-Sala 1988-ban ás 1989-ben 26 versenyen állt rajthoz a király-kategóriában a Minardi csapattal. Pályafutásának legjobb eredménye az 1989-es Brit Nagydíjon elért hatodik helyezése volt.
Az 52 esztendős spanyol idén júliusban tanácsadóként csatlakozott az alakulathoz, mostantól kezdve pedig felelősségteljesebb munkakörben segítheti tovább a kis csapatot.
 
"Ez a kinevezés nagy megtiszteltetés, de egyben nagy felelősség is. Az új tulajdonosok tanácsadójaként csatlakoztam a csapathoz azért, hogy tapasztalataimmal minden lehetséges módon hozzájáruljak a fejlődéshez. Már lefektettük az alapokat, ahonnan majd lassan növekedhetünk, és ahonnan majd az eredményekben is beérik munkánk gyümölcse. Nem szabad szem előtt veszítenünk távlati terveinket, és ügyelnünk kell arra, hogy érezzük a felelősséget mind az autó tervezésénél, mind pedig a székhelyünk Spanyolországba való átköltöztetésénél. Ez mind hatalmas feladat, és rengeteg munka vár még ránk. Türelmesnek kell lennünk, és rövidtávon nem várhatunk komoly sikereket, de képesek vagyunk előremozdítani a csapatot, és ez büszkeséggel tölt el minket. A tény, hogy Spanyolországnak van egy csapata a király-kategóriában, már önmagában is egy óriási dolog. De a  megtiszteltetés mellett hatalmas fejlesztési struktúrát, és mindenféle ehhez kapcsolódó szerkezeti átalakulásokat is jelent.”

 
HRT csapat vezérigazgatója Saul Ruiz de Marcos elismerő szavakkal illette az új csapatvezetőt:
"Attól a pillanattól kezdve, hogy júliusban átvettük az irányítást, az első dolgunk az volt, hogy tanulmányozzuk és értékeljük helyzetünket, majd ezt követően kitűztünk magunk elé egy célt, és létrehoztunk egy stratégiát. Évek óta diszkréten, de könyörtelenül dolgozunk, és az elmúlt hónapokban mindez már megmutatkozott. Az autónk fejlődik, amihez Pedro de la Rosa nagyszerű segítség lesz a csapat számára, és mindezt Spanyolországban tehetjük. Mióta elkezdünk együtt dolgozni Luisszal, azóta nagyon jó a kapcsolatunk. Most kulcsfontosságú szerepet kap a csapatban, de ez egy egyszerű döntés volt, hiszen adott a tudása, és vannak elképzelései a fejlődésre. A lehető legjobb döntést hoztuk.”

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 hrt luiz perez sala csapatfőnök