2011. dec 20.

Alonso jövőre azt a dominanciát élvezné, amit előző két évben a Red Bull

írta: FormaNet
Alonso jövőre azt a dominanciát élvezné, amit előző két évben a Red Bull

Az év vége felé egyre-másra hangzanak fel a különféle fogadkozások, a jövő évi teljesítményekkel kapcsolatban. Legutóbb a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo fejtette ki azon véleményét, hogy Maranellóban minden készen áll arra, hogy bajnok autót építsenek. A Ferrari karácsonyi ünnepségén Fernando Alonso - aki természetesen nem csupán az ünnepségre volt hivatalos, de látogatást tett a gyárban is, megnézte, hogyan áll a 2012-es autó építése - teljesen egyetértett Montezemolóval.

A látogatás után a spanyol pilóta elmondta, a gyárban minden a tervek szerint halad, és teljes erőbedobással azon dolgoznak, hogy 2012-ben egy domináns Ferrari guruljon pályára. Alonso elmondta, már nagyon várja, hogy ismét élvezze a sikert, ami az elmúlt két évben a Red Bullnál volt tapasztalható, és ennek érdekében több kockázatot is bevállal a következő szezonban.
 
A kétszeres világbajnok a szélcsatornában is megtekintette a jövő évi modellt, és a látottak alapján nincs kétsége afelől, hogy a jelenlegi komoly erőfeszítések már az idény elején élre repíthetik a Ferrarit.
 
"Láttam az autót a négy nap alatt, amíg Maranellóban voltam. A szélcsatornás változatot láttam, amire vártunk. Ez a szezonnak az a pontja, amikor mindannyian úgy hisszük, nekünk lesz a legjobb autónk a következő szezonban. Februárig azért még várni kell, amikor is pályára tesszük, hogy láthassuk az eredményeket, és azt, hogy milyen a sebességünk.”
 
"Teljesen egyértelmű, hogy minden csapat nagyon motivált. Van egyféle kényszerem arra, hogy visszaszerezzem azt ami elveszett, és hogy azt érezhessem, amit a Red Bullnál éreztek az elmúlt két évben.”
 
"Belekóstolni a győzelmekbe és a világbajnokságba, ez valami olyasmi, ami a Ferrarira jellemző volt az elmúlt évtizedben, és amit én újra vissza akarok hozni. Az első szerelőtől az utolsó tervezőig láttam azt a légkört, ahol mindenki csak arra összpontosít, és arra vágyik, hogy egy domináns autónk legyen.”
 
"Szóval jelenleg viszonylag nyugodt vagyok, és biztos lehetek abban, hogy a dolgok jól mennek, és a Ferrari képes győztes autót építeni. Ez a legjobb csapat, és azt gondolom, minden nélkülözhetetlen részlet megvan ahhoz, hogy ne legyen gond.”
 
A spanyol szerint a Red Bull az idei briliáns RB7 sebességét nem lesz képes jelentősen tovább növelni, csapata azonban nagy lépést tehet előre.
 
"Azt gondolom, nagyon jól fogunk menni. A Red Bull autója egy nagyon jó fejlesztés, nagyon jó autó. Némileg lehetséges az autó javulása, de már nincs akkora mozgásterük, ellentétben velünk. Voltak aerodinamikai problémáink, a szélcsatorna nem működött megfelelően. Eltérő filozófiánk volt a Pirellihez történő alkalmazkodásról, eltérő volt a hozzáállásuk a felfüggesztésekhez, és még sok más dologhoz. Tehát nagy a mozgásterünk a javulásra. Szóval javulhatunk x százalékkal, és javulni fogunk ennek dupláját, tehát sokkal közelebb leszünk jövőre.”
 
 
Alonso tehát biztos abban, hogy a Ferrari mindent megtesz azért, hogy az autó dominanciája meglegyen, ettől függetlenül kemény csatákat jósol a következő évre.
 
"Tudjuk, hogy a riválisaink nagyon erősek lesznek, és bárki is nyeri a jövő évi világbajnoki címet, szoros lesz a befutó. Az autó néhány dologban változik, és használunk néhány újítást, amit nem tudtunk volna alkalmazni az előző évben, mert a Ferrari konzervatív autót épített. Ezek miatt is optimistának érezhetjük magunkat."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
          
 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso maranello