2011. dec 23.

Montezemolo: Nem szabad elveszíteni az európai hagyományainkat és történelmünket

írta: FormaNet
Montezemolo: Nem szabad elveszíteni az európai hagyományainkat és  történelmünket

A Formula-1 világméretű terjeszkedése egyre több országot céloz meg, és az új belépők mellett egyre másra jelentkeznek egykori futamrendező országok is, hogy visszavárják a száguldó cirkuszt. Nemrégiben Bernie Ecclestone úgy nyilatkozott, hogy Európában elég lenne évente négy-öt futam az elkövetkező években, mely kijelentés sem a szurkolók, sem pedig a csapatok körében nem aratott osztatlan sikert.

 
 
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo Ecclestone törekvései kapcsán a napokban arra figyelmeztetett, Európa az F1 hátországa, melyet nem szabad cserbenhagyni.
 
2012-ben a húszfutamos szezonból mindössze 8 versenyt rendeznek az öreg kontinensen, ami ha százalékokban nézzük, a sport történelmének legalacsonyabb aránya. A Ferrari első embere úgy véli, ha a száguldó cirkusz nem őrzi meg az európai futamokat, az jelentősen gyengítheti a szériát.
 
„Európa megtartása a Formula-1 számára fontos, nagyon fontos. Jó látni az F1-et Indiában, Oroszországban, Koreában, a Közel-Keleten, és természetesen az Egyesült Államokban, de nem szabad elveszíteni az európai hagyományainkat és a történelmünket különösen olyankor, amikor azt láthatjuk, hogy néhány új pálya nincs olyan jó, mint például Spa. Óvatosnak kell lennünk, hogy ne hígítsuk fel, az F1-ről kialakult képet.”
 
Annak ellenére, hogy Montezemolo a terjeszkedés kapcsán óvatosságra figyelmeztetett, üdvözölte a király-kategória visszatérését az Egyesült Államokba, ahol utoljára 4 éve, 2007-ben rendeztek Formula-1-es nagydíjat. A Ferrari elnöke bevallotta, eddig sem nagon értette, miért nem kapott az Amerikai Nagydíj nagyobb prioritást, hiszen az elmúlt években számtalan új ország csatlakozott az F1-hez.
 
 
„Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy végül mégiscsak elmegyünk az Egyesült Államokba. Furcsa is volt, hogy az F1 sok más országba eljutott, csak pont abba az országba nem, ami a legnagyobb autópiac a világon.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
    
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 formula1 luca di montezemolo usa nagydíj f1 terjeszkedése