2011. dec 27.

Gerhard Berger nem szerződtette volna le Räikkönent

írta: FormaNet
Gerhard Berger nem szerződtette volna le Räikkönent

Az egykori F1-es pilóta, Gerhard Berger kissé meglepődött a Lotus Renault azon döntésén, hogy Kimi Räikkönent választotta. Az osztrák természetesen örül Kimi visszatérésének, de meglepődne, ha a finn bajnok csúcsformában térne vissza 2012-ben. 
 
Kimi Räikkönen a közelmúltban kijelentette, motiváltabb mint valaha, és véleménye szerint nem lesz problémája azzal, hogy gyorsan felvegye régi tempóját a király-kategóriában.
Gerhard Berger nem ennyire optimista.
 
"Kimi egy igazán nagyszerű, ritka madár, aki sokkal színesebbé teszi a Formula-1-et. Visszatérése pozitív. De, hogy képes lesz-e újra az élen harcolni? Azt mondanám, hogy 50-50 százalék esélyt adok neki. Hogy ezt elérje, nagyon össze kell kapnia magát, talán kissé vissza kell fognia a vodkát, és nagyobb önfegyelemre lesz szüksége. Meglepődnék, ha újra visszahozná azt az erőt, ambíciót és becsvágyat, ami szükséges ahhoz, hogy visszatérjen az élmezőnybe. De az is igaz, hogy nem szabad őt alábecsülni, mert egy nagyon gyors versenyző. Remélem sikerülni fog neki” – mondta Berger, majd elárulta, hogy ő nem a finn bajnokot szerződtette volna csapatába.
 
"Egészen biztos, hogy nem szerződtettem volna. A Formula-1 annyira speciális világ. Ha az ember nincs benne folyamatosan, és nem e szerint éli mindennapjait, akkor nagyon nehéz. Csak meg kell nézni a hétszeres világbajnokot, Michael Schumachert, aki még mindig rendkívüli pilóta, de sok időbe telt mire fel tudta venni a tempót.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 kimi raikkönen gerhard berger