2012. jan 05.

Hivatalos: Buemi a Red Bull tartalékpilótája lett

írta: FormaNet
Hivatalos: Buemi a Red Bull tartalékpilótája lett

A Red Bull Racing a mai napon hivatalosan is megerősítette, hogy 2012-ben Sebastien Buemi lesz a csapat tartalékpilótája.
 
Sebastien Buemi 2009 és 2011 között a Toro Rosso versenyzőjeként szerepelt a szériában, ám év végén csapattársával, Jaime Alguersuarival együtt távozni kényszerült, miután a Red Bull kistestvére fiatal tehetségeknek ad lehetőséget a 2012-es szezonra.
A 23 esztendős svájci versenyző nem szakad el az energiaitalosoktól, és idén Sebastian Vettel és Mark Webber mellett, teszt- és tartalékpilótaként folytathatja a munkát.
 
"Jó dolog, hogy még egy évet maradhatok a Red Bullnál, és, hogy ezt a lehetőséget egy világbajnok csapattól kaptam meg. Természetesen jobban szeretnék versenyezni, de az, hogy együtt dolgozhatok a Red Bull-lal az autó fejlesztésén, és egész szezonban a visszajelzéseimmel hozzájárulhatok a munkákhoz, az a második legjobb dolog" - nyilatkozta Buemi.
 
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy teljesen logikus döntésnek nevezte Buemi megtartását.
 
"Egy teljesen logikus döntés volt, hiszen Sebastien 2004-ben csatlakozott a junior programunkhoz, így már jól ismeri a csapatot, és az elmúlt években jelentős tapasztalatra tett szert versenyzőként is. Fontos teszt- és szimulációs munkákat fog végezni, és minden nagydíjon ott lesz.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 red bull tartalékpilóta sebastien buemi