2012. jan 11.

Hamilton Amerikába vágyik

írta: FormaNet
Hamilton Amerikába vágyik

Jelenleg úgy tűnik, hogy Austinnal idén visszatér a Formula-1 versenynaptárába az Amerikai Nagydíj, 2013-ban pedig New Jersey utcai versenyével együtt már kettőre bővül a kontinens F1-es nagydíjainak száma, ám többeket is foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mit szólnak mindehhez a NASCAR és IndyCar versenyekben bővelkedő amerikai rajongók. Lewis Hamilton mindenesetre bizakodó, és nem mellesleg imádja Amerikát.

Miközben egy amerikai férfimagazin, a GQ hasábjain a legújabb tavaszi divatot mutatta be, Lewis Hamilton lelkesen beszélt Amerikáról, és nagyon örül annak, hogy egyre több F1 rajongóval találkozik az USA-ban. 
 
"Valójában az a lényeg, hogy el kell hozni az emberek elé az autókat. Ha egyszer közelről is látják őket, hallják és érzik azokat a zajokat, akkor talán majd vissza fognak járni a versenyekre” - vélekedett a 2008-as világbajnok.
 
"Nem igazán tudom, hogy a Formula-1 mennyire lesz népszerű például egy olyan helyen, mint Oklahoma, de azt tudom, hogy minden alkalommal, amikor Kaliforniában vagyok, egyre több ember felismer, és valódi rajongók.”
 
Hamilton azt is elárulta, hogy ha a munkája, vagyis versenyek nem kötnék Európához, akkor szívesen élne az Egyesült Államokban.
 
"Imádok az Egyesült Államokban lenni. Hatalmas utak, hatalmas ételek. Ha lehetséges lenne, hogy Los Angelesben éljek, és közben versenyzőként ugyanúgy élhetném az életem, akkor ide is költöznék."
 
Los Angeles említésével természetesen rögtön felmerült a kérdés, hogy nem lenne-e jó ötlet Hollywoodon keresztül megfogni az amerikai célközönséget.
 
"Sylvester Stalone már készített egy ilyen versenyzős filmet ugye? Nem éppen a legjobban sikerült filmje. Várom az ötleteket” – nevetett a McLaren 27 éves brit pilótája.
 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

amerika f1 formula 1 lewis hamilton