2012. jan 11.

Vettel ragaszkodik a változatos sisakjaihoz

írta: FormaNet
Vettel ragaszkodik a változatos sisakjaihoz

Sebastian Vettel tavaly nem csak lehengerlő teljesítményével, de különlegesebbnél különlegesebb sisakfestésekkel kápráztatta el közönségét. A kétszeres világbajnok szerint jó móka megtervezni ezeket az alkotásokat.

A különleges alkalmakra készült különböző sisakfestéseket ugyan nem Sebastian Vettel hozta divatba, de tény, hogy a német versenyző ebben a tekintetben is élen jár újabb és újabb ötleteivel, és míg a mezőny nagy része egy-egy jelentősebb versenyre, vagy eseményre készül más dizájnnal, addig Seb szinte minden nagydíjon valamilyen újítással rukkol elő.
Mivel egy állandó fejfedő akár ugyanolyan felejthetetlen nyomokat hagyhat a rajongók emlékezetében, mint a gazdája, ezért többen nehezményezték már Vettel ezen hobbiját. Egy interjú során az Auto Motor und Sport meg is kérdezte a kétszeres bajnokot, hogy nem szeretne-e inkább egy különleges, egyedi sisakot, ami úgymond névjegye is lehetne, de ő inkább kreatív szokásához ragaszkodik a jövőben is.

Vettel törökországi sisakfestése
 
"Vannak olyan dolgok a sisakomon, amik mindig ugyanazok maradnak, de valahogy úgy adódott, hogy a sisaktervezőm és én jó szórakozásnak találjuk ezeket a kísérletezgetéseket, és általában elég jó ötleteink vannak" - magyarázta különleges szokásának okát a 24 esztendős kétszeres bajnok, ugyanakkor azt is elárulta, hogy a múltból van néhány olyan "állandó" sisakfestés, ami nagyon tetszik neki.
 
"Néhány sisak hihetetlenül szép, mint például Sennáé, Damon Hill fekete sisakja, vagy David Couldhard skót keresztes festése, ami nagyon egyszerű, ugyanakkor összetéveszthetetlen.”
 
Vettel ugyan a sisakfestésben új trendet követ, ám vannak dolgok, amikben korához képest konzervatívnak mondható, ilyenek például a közösségi oldalak, vagy a ma már szinte minden versenyző által használ kommunikációs csatorna, a twitter. A Red Bull német pilótája szerint ezek a kommunikációs lehetőségek nagyon személytelenek, éppen ezért nem kedveli őket.
 
"Számomra ez nem igazi kommunikáció, ezért nem az én világom. Úgy vélem, hogy ez nagyon közvetett és személytelen módja a másokkal való kommunikálásnak.”
 
FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 sebastian vettel sisakfestés