2012. jan 12.

Montezemolo nem bánja ha csúnya lesz az új autó, a lényeg, hogy nyerjen

írta: FormaNet
Montezemolo nem bánja ha csúnya lesz az új autó, a lényeg, hogy nyerjen

A Ferrari év eleji hagyományos médiaeseményén, a Wrooomon Stefano Domenicali és Luca di Montezemolo is beszélt a 2012-es versenyautóról. A csapatvezető bejelentette többek között a autóbemutató dátumát, de elárulta azt is, hogy az idei Ferrarit nem elsősorban a szépségéért kell majd szeretni.
 

Stefano Domenicali szerdán a médiaeseményen tartott sajtótájékoztatón többek között beszélt az új konstrukcióról is, amit február 3-án láthat majd először a nagyközönség. A csapatfőnök elmondta, hogy nem a szépsége az ami meghatározza majd a 2012-es versenyautót.
 
"Természetesen teljesen máshogy fog kinézni, mint elődje, és egyértelműen tükrözi majd a múlttal való szakítást és a tervezési filozófiánk változását. Nem lesz szép, hiszen a jelenlegi technikai szabályok eléggé meghatározzák a formát, de reméljük, hogy legalább nagyon gyors lesz!”
 
A csapat elnöke, Luca di Montezeomlo hasonlóan vélekedik, és a legkevésbé sem érdekli az új autó külseje, a lényeg, hogy versenyképes legyen, és a sikerekkel csaljon mosolyt az arcokra.
 
"Domenicali azt mondta, hogy az autó nem lesz igazán csinos. Azt szeretném ha szörnyen nézne ki: ezt persze provokációnak szántam, mert azt akarom, hogy győztes és megbízható legyen, valamint egy szimpatikus autó, ami tudja hogyan kell mosolyogva nyerni.”

 
Montezemolo természetesen azt szeretné, ha már a szezon elején megmutatná erejét a 2012-es konstrukció.
 

"Az új autót február 3-án mutatjuk be Maranellóban, és mint ahogy minden rajongó, én is remélem, hogy már a szezon kezdetétől versenyképesek leszünk. Egy érdekes bajnokság elé nézünk, hiszen olyan sok világbajnok lesz a mezőnyben. A két versenyzőnk, Felipe és Fernando úgy tűnik nagyszerű formában van, és mindenki más is gőzerővel dolgozik minden egyes területen.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá