2012. jan 16.

A Lotus idén már a top csapatokkal harcolna

írta: FormaNet
A Lotus idén már a top csapatokkal harcolna

A Lotus főnöke, Gerard Lopez az elmúlt hétvégén a Gravity Charouz Racin színeiben részt vett a dubai Dunlop24 órás versenyen, ahol néhány mondat erejéig az idei Formula-1-es tervekről, illetve a Lotus két új versenyzőjéről, Kimi Räikkönenről és Romain Grosjeanről is beszélt.
 
 
Lopez a visszatérő finn sztárpilóta tapasztalataira, valamint gyorsaságára épít, a szezonnal kapcsolatban pedig határozott célt fogalmazott meg. 
 
"Azt kell mondjam, hogy Kimi érkezését  meglepően nagy érdeklődés övezte. Eddig is tudtuk, hogy egy népszerű versenyző, de nem számítottunk rá, hogy ennyire, és nem gondoltam volna, hogy ilyen jók lesznek a reakciók. Ami minket illet, nagyszerű dolog, hogy mostmár egy hajóban evezünk, hiszen egy világbajnokról van szó, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és mindannyian tudjuk, hogy nagyon gyors. Mindemellett egy nagyszerű fickó.”
 
A 2007-es világbajnok mellett az Eric Boullier tulajdonában lévő Gravity Sport Management által menedzselt 25 esztendős Romain Grojean kapott lehetőséget a csapatnál. Gerard Lopez úgy véli, hogy a francia pilóta kiérdemelte a bizalmat.
 
"Romain megérdemli a lehetőséget. Tudtuk, hogy kell egy tapasztalt versenyző a csapatba, ezért itt van Kimi. Sajnos mi nem a Red Bull vagyunk, akinek a rendelkezésére áll a Toro Rosso ahhoz, hogy fiatal tehetségeket próbáljon ki anélkül, hogy az zavarná a nagy csapatot. Úgy döntöttünk, hogy adunk Romain Grosjeannak egy esélyt, mert megérett a feladatra. 2011-ben bajnok lett a GP2 szériában, és úgy gondoljuk, képes jó munkát végezni.”
 
"Amikor Nick Heidfelddel – aki egy nagyon jó versenyző – rájöttünk, hogy az ötödik helynél nem leszünk előrébb a bajnokságban, akkor igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint segíteni a fiatal tehetségeket. Mint ismert, tavaly lehetőséget adtunk Bruno Sennának és Vitalij Petrovnak, akivel még mindig közeli kapcsolatban állunk.”

 
 A Genii Capital tulajdonosa a Lotus idei innovációjáról és az idei célokról is beszélt:
 
"Nem vagyok biztos abban, hogy mindenki másolja a fékrendszerünket. Részünkről ez nem egyszerűen egy elem, amitől gyorsabb lesz az autónk, de a csomag része, és természetesen egy erős csomagon dolgozunk az idei szezonra. Nem tartozunk a nagy F1-es csapatok közé, de mi vagyunk a legjobb privát csapat, és Kimivel a fedélzeten egyértelműek a szándékaink:  célunk, hogy a három top csapat számára kihívást jelentsünk. Nagyon nehéz lesz legyőzni őket, hiszen kellő erőforrással és tapasztalattal rendelkeznek."
 

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 kimi gerard lopez grojean