2012. jan 20.

A Red Bull nem siet a Lotus reaktív fékrendszerét másolni

írta: FormaNet
A Red Bull nem siet a Lotus reaktív fékrendszerét másolni

Az elmúlt napok figyelemreméltó híre egy technikai újítás, a Lotus reaktív fékrendszere volt, majd az a bejelentés, hogy az FIA szabályosnak találta a rendszert. Az irányító testület jóváhagyása után a Ferrari is elismerte, hogy ők is kidolgoztak egy saját, hasonló elven működő alkalmazást. Sokan úgy vélik, hogy a Lotus innovációja lehet az idei év követendő slágere, ám a világbajnok csapat, a Red Bull Racing egyelőre nem kezdett hozzá ennek kifejlesztéséhez.
 
 
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyelőre nincs teljesen meggyőződve arról, hogy a féknyomatékkal aktiválható reaktív rendszert azonnal másolni kellene.
 
"Olyan ez, mint az összes többi rendszer. Fontos, hogy hogyan lehet a működését az autóba integrálni. Az összes rész egy csomagként dolgozik, nem különálló komponensként. Mindenesetre érdekesnek tűnik, de nem én vagyok a legmegfelelőbb ember arra, hogy ezt kommentáljam.”
 
Horner elmondta, a csapat jól halad az RB8-as kódjelű versenyautó fejlesztésével, melyet az energiaitalosok február 6-án az interneten keresztül mutatnak meg a nagyközönségnek. A csapatvezető ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egyelőre még korai lenne jóslatokba bocsátkozni a 2012-es szezonnal kapcsolatban.
 
 

"Az év ezen szakaszában egy nagyon mozgalmas időszakban vagyunk. Mindenki a gyárban dolgozik, és szigorú időbeosztás szerint próbáljuk a lehető legjobbat kihozni az idei autónkból. A kihívás jelenleg az, hogy minden törésteszten átmenjünk, mielőtt az autó kihajt a pályára, de ez minden csapatra nézve elmondható. A realitás talaján maradunk, és csak magunkra koncentrálunk. Majd akkor tudunk meg többet, ha az autók kigurulnak az első teszteken.” 

 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull christian horner lotus fékrendszer reaktív fékrendszer