2012. feb 03.

Montezemolo: A szurkolóink és a támogatóink azt akarják látni, hogy visszatér a régi dicsőségünk

írta: FormaNet
Montezemolo: A szurkolóink és a támogatóink azt akarják látni, hogy visszatér a régi dicsőségünk

Meglehetősen optimista hangulat volt ma a Ferrari autóbemutatóján, annak ellenére, hogy a tervezett programot felborította az időjárás, így az új F2012-es gép nem hajthatott ki a pályára. A maranellói csapat korábbi ígéretéhez híven, valóban kissé meglepő külsejű autót késztett az idei évre, ám ettől függetlenül a pilóták, és maga a Ferrari elnöke, Luca Di Montezemolo is úgy gondolja, az F2012 valóban komoly kihívója lesz mind a Red Bullnak, mind pedig az összes többi alakulat autójának.

 
Az elnök bízik csapatában, és a legtöbb amit szeretne, hogy ismét bajnokok legyenek. Videó üzenetében elmondta, meg van arról győződve, hogy az a rengeteg munka, amit az új autóba fektettek, meghozza idén a gyümölcsét.
 
"Nyerni akarunk, és szeretnénk kedvezőbb feltételeket, mint amilyenek a múltban voltak. Rendelkezünk minden összetevővel, egy tökéletes recepthez. Stefano keményen dolgozik az autón, a csapaton, és azon, hogy a csapat szervezettsége is valóban javuljon. Fontosak voltak ezek a változások, és újabb lehetőséget adhatnak a teljesítményjavulásra.”
 
A Ferrarinál az elmúlt évben átszervezték a technikai apparátust, és Pat Fry lépet az elküldött technikai igazgató, Aldo Costa helyére. Az alakulat már a tavalyi szezon közepén azt ígérte, hogy sokkal agresszívebb kialakításra törekszik az idei autónál. Montezemolo bízik abban, hogy az idei szezont nem hátráltatják a különféle szabályértelmezésből adódó viták a csapatok között.
 
 
"Mindenben fejlődtünk, és biztos vagyok abban, hogy ennek meg lesz a jutalma. A szurkolóink és a támogatóink azt akarják látni, hogy visszatér a régi dicsőségünk. Biztos vagok abban, hogy az elkövetkező szezonban a szabályok kellőképpen és egyértelműen átláthatóak, és bízunk abban, hogy az FIA ezen szabályok szellemében teszi a dolgát.”
 
A Ferrari egy újabb motivációt is kapott az idei évre, mivel a spanyol bankóriás, a Santander 2017-ig meghosszabbította az együttműködést a legendás alakulattal.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
     

 

 

 
Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 formula1 montezemolo domenicali