2012. feb 04.

James Key technikai igazgató távozik a Saubertől

írta: FormaNet
James Key technikai igazgató távozik a Saubertől

Az autóbemutatók már javában zajlanak,  minden istálló, minden pilóta a jövő héten kezdődő kollektív tesztekre készül, és ebben az időszakban rendkívül fontos a csapategység, hiszen az elkövetkező szezon teljesítménye a tét. A Saubernél azonban némiképpen felbomlott az egység, miután az alakulat technikai igazgatója, James Key elhagyja a svájci gárdát. James Key egy jelenleg meg nem nevezett rivális alakulatnál folytatja munkáját.

A Hinwil székhelyű alakulat egy nyilatkozatot adott ki pénteken, mely szerint a 2012-es autó további tervezését és fejlesztését az aerodinamikai, tervezési és a teljesítménytervezési részlegek vezetői közösen veszik át a távozó technikai igazgató helyett.
 
Távozása kapcsán Key elmondta: "Nagyon élveztem az elmúlt két évben a Saubernél dolgozni. Ez egy nagyon intenzív, és érdekes időszak volt, amikor is irányítottuk az átalakulást egy nagy csapatból (BMW) egy kis csapatba, és ezt mindenki nagyon jól kezelte. Azt hiszem a csapat most jó pályára állt a jövőt tekintve, és a legjobbakat kívánom nekik. Egy új feladatra kaptam ajánlatot, amit elfogadtam, így visszatérek az Egyesült Királyságba.”
 
Egyelőre sem a csapat, sem pedig James Key nem árulta el, hogy melyik alakulatnál folytatja pályafutását. A szakember 2010-ben csatlakozott a svájci gárdához Willy Rampf helyére, előtte a Force India alakulatát erősítette.
 
A csapatfőnök, Peter Sauber a távozásról így vélekedett: "Egy jól képzett csapat átfogóan osztja meg egymás között a technikai felelősséget. Ez a struktúra bizonyítottan jól működik más versenyistállóknál is. Az elmúlt majd két éves periódusban James rengeteget tett az alakulatunkért. Különösen a nehéz átalakulási időszakban, amikor egy gyári csapatból ismét privát csapattá váltunk, az ő hozzájárulása meghatározó volt, hogy megszerezzük a stabilitást. Szeretnénk megköszönni ezeket az erőfeszítéseket, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.”
 
 
A Sauber venezuelai pilótája, Sergio Perez nem ért teljesen egyet csapatfőnökével, és sajnálkozását fejezte ki Key távozása kapcsán, különös tekintettel arra, hogy véleménye szerint a távozás rossz időzítéssel történt.
 
„James Key kilépése a csapattól a lehető legrosszabb időben történt, de egy nagyszerű csapatunk van, így tovább nyomjuk majd. Egy remek év előtt vagyunk” – írta twitter oldalán Perez.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
            

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 peter sauber james key sauber f1 team