2012. feb 12.

A Red Bull vezetői a gerincvelő kutatásért futnak - Wings for Life

írta: FormaNet
A Red Bull vezetői a gerincvelő kutatásért futnak - Wings for Life

A Red Bull két prominense, a csapatfőnök Christian Horner, és a műszaki vezető Adrian Newey jótékonysági futással igyekszik segíteni a gerincvelő kutatást, ezért részt vesznek a Silverstone-i  Wings for Live félmaratoni pénzdíjas futáson.

Az akcióhoz csatlakoznak az alakulat további tagjai is, és természetesen a Milton Keynes-i istálló rajongói is szép számmal részt vesznek az eseményen. Az akció vezetője a Red Bull Racing vezető fitness trénere, James de Montfort. Hornerék a csapat gyára körül futnak három kört, ezzel személyesen is szeretnének hozzájárulni a jótékonysági akció sikeréhez
 
„A Red Bull nagyon büszke arra, hogy támogathatja a Wings for Life félmaratoni futást. Ez egy nagyon inspiráló segélyakció, ami segíti a gerincvelő kutatás kiemelkedő jelentőségű munkáját. Nem vagyok egészen biztos abban, hogy sikerül körrekordot felállítanom, de nagyon várom az eseményt” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.
 
 
„A Silverstone-i félmaraton egy remek esemény a Wings for Life idei elindításához, és egy izgalmas év lehet az adományok gyűjtéséhez. Nagyon hálásak vagyunk minden támogató belépőnek, a Red Bull Racingnek, a támogatásért, ami szerves részét képezi az éves adománygyűjtő akciónknak, melyet a gerincvelő kutatás segítéséért szervezünk” – nyilatkozta Nikki Wilson a Wings for Life UK vezetője.
 
A Red Bull Racing nem csupán a futással járul hozzá a nemes segélyakcióhoz, ugyanis a csapat hivatalos támogatója is az ügynek. Mindkét pilótájuk öltözékére, és az autókra is felkerül az akciót elindító segélyszervezet, a Wings for Life logója. Mark Webber, Sebastian Vettel, és a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard a segélyakció nagyköveteként is tevékenykedik az idei évben.
 
 
A Wings for Life-ot 2004-ben alapították, és a szervezet elkötelezett abban, hogy megtalálják a gerincvelő sérülések gyógymódját. A szervezetet számtalan jótékonysági esemény támogatja az Egyesült Királyságban, ennek a sorozatnak lesz idén a nyitó rendezvénye a Silverstone-i félmaratoni futás. A résztvevők a szervezetet a Red Bull Racing futása kapcsán akár csak 3 fonttal is támogathatják, az adománygyűjtő oldalon keresztül, a http://www.bmycharity.com/redbullracing - re kattintva. További információ a www.wingsforlife.com weboldalon olvasható.
 
 
Szöveg: FormaNet
Szólj hozzá

f1 forma1 autósport red bull motorsport christian horner wings for life adrian newey