2012. feb 12.

Domenicali: Mindenki nyugodt és koncentrált

írta: FormaNet
Domenicali: Mindenki nyugodt és koncentrált

Az első hivatalos teszthét után minden alakulat visszatért a gyárba, és gőzerővel zajlik az adatok elemzése, és a további felkészülés. Így volt ez a nem túl boldog Ferrari alakulatnál is, mely pénteken este megérkezett Maranellóba, a mérnökök pedig másnap reggel kilenckor már folytatták is a munkát.
 
Velük volt a csapatfőnök, Stefano Domenicali is, aki a Ferrari hivatalos honlapján megnyugtatta a rajongókat, hogy a csapatnál mindenki nagyon koncentrált, és szó nincs vészhelyzetről.
 
A héten több jel és nyilatkozat is arra utalt, hogy a Ferrari merész és radikális idei versenyautója, az F2012 még igencsak kiforratlan állapotban van mind sebesség, mind pedig megbízhatóság terén. Igaz, Fernando Alonso a lágy keverékű Pirellin a legjobb köridővel zárta a négy napos tesztet, de nem ez volt a hét legjobb ideje, és nem mellesleg (ahogy a spanyol is utalt rá) a többiek pénteken  elsősorban már a hosszú etapokra koncentráltak, azaz a kemény keverékekkel rótták a köröket.
Mindemellett a megbízhatósággal is akadtak problémák, és bár összességében egyáltalán nincs riadalom az alakulatnál, ugyanakkor a technikai igazgató, Pat Fry, és maguk a versenyzők sem titkolták, egyelőre még közel sem elégedettek az „újszülöttel”.
 
A nem túl bizakodó nyilatkozatok után az alakulat weboldalán  Stefano Domenicali szólalt meg, aki most kicsit megnyugtatta  a kedélyeket, és elmondta, hogy még némi polírozásra szükség van, de az autóban egyértelműen sok potenciál rejlik, illetve a csapat felhívta rá a figyelmet, hogy ez egy bonyolult autó, melynek minden új eleme gondos tanulmányozást igényel annak érdekében, hogy a szezonnyitóra a lehető legtökéletesebb kombináció álljon össze.
 
„Felipe és Fernando Jerezben mindketten szezonrokkal felszerelt autóban töltötték az idejük nagy részt, és mindezt állandó sebesség mellett tették annak érdekében, hogy adatokat gyűjtsenek az aerodinamikai fejlesztésekhez, illetve, hogy megértsük az autó aerodinamikai tulajdonságait” – állt a csapat honlápján.
 
 
„Egyes területeken még feltétlenül van javítanivaló, de az első változások, amit keddtől péntekig elértünk, pozitív eredményt hoztak, mint ahogy ezt Fernando Alonso is megerősítette tegnap este – még úgy is, hogy eddig nem volt túl sok alakalma kipróbálni őket. Tehát nem volt ok arra, hogy katasztrófáról kezdjenek el beszélni, mint ahogy az csütörtökön este történt. Igaz nincs különösebb ok a nagy lelkesedésre sem, de másnap délelőtt a spanyol pilótánk megfutotta a legjobb köridőt."
 
"Összefoglalva a dolgokat, most a legfontosabb az, hogy nyugodtnak is koncentráltnak kell maradnunk. Most minden amire szükségünk van, az az autó javítása és a fejlesztés érdekében történő kemény munka. Meg kell oldani a gondokat, amik közül az első az a néhány kisebb megbízhatósági probléma kezelése, ami miatt Jerezben veszítettünk egy kis időt. Még egy hónap van Melbourne-ig. Ez rövid időnek tűnik, de pontosan elég lesz arra, hogy felkészüljünk a szezonkezdetre."
 
FormaNet, Varga Viktória

 

 

  

Szólj hozzá