2012. feb 15.

Mateschitz egyenlő küzdelmet igér, és nem zárja ki Webber 2013-as szerződtetését

írta: FormaNet
Mateschitz egyenlő küzdelmet igér, és nem zárja ki Webber 2013-as szerződtetését

A Red Bull energiaital-gyártó konszern milliárdos tulajdonosa, Dietrich Mateschitz úgy véli, az istálló kétszeres világbajnokában még mindig rengeteg lehetőség rejlik, és az idei évet is képes lehet uralni, amiben természetesen a csapat maximálisan támogatja.

 
 
Mateschitz azonban azt is hozzátette, amellett, hogy Vettel minden támogatást megkap harmadik világbajnoki címe megszerzéséhez, az alakulat abban is elkötelezett, hogy Mark Webbernek lehetőséget adjon arra, hogy a legkomolyabb kihívója lehessen csapattársának.
 
A kétszeres bajnokról Mateschitz a Speedweeknek a következőket mondza: "Még mindig nagy lehetőségek vannak előtte, mert  tapasztalata,  következetessége, és különféle helyzetekben a dominanciája szabad utat kap. A koncentráltsága az időmérőkön része az erősségének, de még erősebb lehet a versenyeken, mert egyre jobban ismeri a sport összetettségét."
 
A Red Bull tulajdonosa magabiztos abban a tekintetben, hogy csapata továbbra is meghatározó szinten lesz, és nagyon várja, hogy a 35 éves ausztrál pilótájuk idén emelje a tétet, és komoly kihívást jelentsen csapattársa számára.
 
"Nagyon fontos a csapat számára, hogy a párosunk gyors legyen, és egyenlő feltételekkel harcoljanak egymással” – mondta Mateschitz, aki a találgatások ellenére nem zátja ki, hogy Webber 2013-ra is szerződést kaphat a Red Bulltól.
 
 
Az üzletember Jerezben elmondta: "Elsődleges célunk, hogy az egyik juniorunkat ültessük majd az autóba. Ez volt az egyik oka annak, amiért változtattunk a pilótapároson a Toro Rossónál. Mindketten rendkívül tehetségesek, és nagy lehetőség rejlik bennük, de ez a kérdés csak akkor merül fel, ha például Webber megállna 2012 végén.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull motorsport mark webber sebastian vettel dietrich mateschitz