2012. feb 16.

Vergne szerint a Toro Rosso a középmezőny legerősebb csapata lehet

írta: FormaNet
Vergne szerint a Toro Rosso a középmezőny legerősebb csapata lehet

A téli szünet egyik meglepetése volt, amikor a Toro Rosso bejelentette, hogy megválik addigi pilótapárosától, és helyükre az újonc Jean-Eric Vergne-t és a Hispániánál már fél szezont versenyző Daniel Ricciardót szerződteti le. A csapat kimondva is a Red Bull junior pilóta képzője, ám az eredmények, talán éppen ezért kiemelt fontossággal bírnak, nem csak az istálló, de a pilóták jövője szempontjából is. A jerezi teszthét után Vergne bizakodó, és úgy véli, a Toro Rosso idén a középmezőny legerősebb csapatai között lehet.

 
 
A Toro Rosso mindkét pilótája elégedetten távozott Jerezből, annak ellenére, hogy az autónál voltak apróbb mechanikai problémák. A gondok ellenére 316 kört futottak az új autóval, ami összesen 1390 km. Az összesített relatív erősorrendben (a 23 fős mezőnyből) Ricciardo a 7., míg francia csapattársa a 9. helyen zárt. 
 
A bemutatkozás önbizalmat adott a 21 esztendős francia pilótának, és abban bízik, hogy ez a lendület a barcelonai tesztekre is megmarad, ahol véleménye szerint már megalapozottabb következtetéseket lehet levonni a szezon előtti teljesítményről, és az erőviszonyokról.
 
"Azt hiszem, Jerezben megmutatkozott, hogy jó a kiindulási alap, és úgy látjuk, az egyik legerősebb csapat lehetünk a középmezőnyben. Egészen jónak tűnik. Valóban négy jó napja volt a csapatnak, és ez megfelelő téli eredmény számunkra. Nem voltak komolyabb problémáink, és sok kilométert futottunk, szóval rengeteg a pozitívum, és csak kevés dolog volt, ami hátráltatott.”
 
 
"Barcelona természetesen más lesz. Jerezben elég hideg volt, és az aszfalt felülete is meglehetősen érdes, illetve ez egy olyan pálya volt, ahol még sohasem versenyeztünk. Barcelona számtalan dologban jobb a teszt szempontjából, és remélem, hogy az autó ugyan olyan jó lesz azon a héten is.”
 
Vergne úgy véli, a fejlesztések kapcsán nincs jelentősége annak, hogy csapattársával, Ricciardóval együtt mindketten tapasztalatlanok, mert megbízik a csapatban, és meggyőződése, hogy az egész szezonban képesek lesznek lépést tartani.
 
 
"Nem gondolom, hogy sok lenne a különbség a csapatnál, ha tapasztaltabb pilóták lennének. Azt hiszem, ha dolgozok - és mint újonc ez azt is jelenti, hogy nagyon keményen -, akkor ez nem jelenthet problémát. Ez nem csak arról szól, hogy most van egy jó autónk, mindig nagyon fontos az is, hogy a szezon közben legyenek megfelelő frissítések, és hiszek abban, hogy ezt meg tudjuk csinálni.”
 
Önbizalomban tehát a fiatal tehetségnél nincs hiány, és hogy ezek a kijelentések mennyire reálisak rövidesen kiderül. Az mindenesetre egyértelmű, hogy a fiatalos lendület és a tehetség adott, hogy az eredményekhez a többi szükséges faktor is össze áll-e, az sokban múlik a francia versenyzőn, és természetesen a riválisokon is.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 toro rosso motorsport jean eric vergne jerezei teszt