2012. feb 19.

A Red Bull csapatfőnöke Bahrein mellett érvel, és bízik az FIA értékítéletében

írta: FormaNet
A Red Bull csapatfőnöke Bahrein mellett érvel, és bízik az FIA értékítéletében

Az idei év egyik nagy kérdése, hogy visszatér-e a száguldó cirkusz Bahreinbe, avagy idén is távol marad az arab államtól. Jelenleg is ellentmondásos hírek érkeznek az országból, és az Egyesült Királyság parlamentjében már politikai csatározások játszóterévé vált a futam sorsa. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonban úgy gondolja, a döntést rá kell hagyni a Formula-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetőire.

Christian Horner határozottan kiáll amellett, hogy a Bahreini Nagydíjról az FIA-nak kell meghoznia a határozatot, és a csapatoknak bízniuk kell abban, hogy az irányító testület helyesen fog dönteni. A szakember azt is hozzá tette, hogy jelenleg semmiféle hivatalos álláspont sincs arról, hogy törölnék a futamot az idei programból.
 
Az ország jelenlegi politikai helyzete meglehetősen kaotikus, és igen nehéz kívülről eldönteni, hogy mennyire valós egyrészről a fizikai fenyegetettség veszélye, másrészről az emberi jogokat érintő problémák milyen mértékűek, így ezek együttesen vetették fel a futam törlésének kérdését. A FOM vezére Bernie Ecclestone azonban többször is kijelentette, nem lát okot arra, hogy elmaradjon az idei futam. Horner szerint a csapatoknak támaszkodniuk kell az FIA döntésére, és ő is megerősítette, hogy jelenleg nincs ok arra, hogy áprilisban nem legyenek ott a Bahrain International Circuit rajtrácsán.
 
 
"Amennyire én tisztán látok a kérdésben, mi biztosan ott leszünk” – nyilatkozta Horner a Reutersnek.
"Bízunk az FIA-ban, és az FIA Formula-1 világbajnokságában, Bahrein pedig az egyik versenye a naptárnak. Ők sokkal jobb helyzetben vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen kérdések merülhetnek fel, és meg kell bíznunk az ítélőképességükben, mint ahogy a támogatóink is megbíznak a fejlesztéseinkben. A mai napig van egy elkötelezettségünk a bahreini versenyre, éppen ezért ott is leszünk.”
 
A Bahreini Nagydíj a hivatalos program szerint április 22-én kerül megrendezésre, ám a tavalyi év alapján (amikor is az FIA egy „független” bizottság jelentésére támaszkodva először visszahelyezte a versenyt a naptárba, egy novemberi időpontra, majd később, a valós helyzet objektív ismeretében végül törölték) továbbra sem teljesen egyértelmű, hogy idén lesz futam az arab mini államban.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 fia motorsport bernie ecclestone christian horner bahreini nagydíj