2012. feb 20.

Orosz támogatót jelentett be a Caterham

írta: FormaNet
Orosz támogatót jelentett be a Caterham

Néhány nappal Vitalij Petrov szerződtetése után megérkezett az első orosz támogató a Caterham F1 Teamhez.
 
Oroszország és Kelet-Európa legnagyobb petrolkémiai cége, a SIBUR is bejelentkezett a száguldó cirkuszba, mégpedig a Caterham első orosz támogatójaként.
A cég bevételei a világranglistán is igen előkelő helyet biztosítanak a nagyrészt orosz állami tulajdonban lévő olaj- és gázipari óriásvállalatnak.
 
A Caterhamnél természetesen örömmel fogadták a konszern érkezését.
 
"Nagy örömmel üdvözöljük csapatunkban a SIBURT, és azt a segítséget, amellyel folytatódhat Vitalij kapcsolata az F1-gyel, és jelen esetben a Caterhammel. A Formula-1 valójában egy globális sport, és a SIBUR befektetése bizonyítéka annak az értéknek, amit az F1 nemzeti és nemzetközi szinten képvisel. Ezért már nagyon várjuk a szoros együttműködést, Mr (Dimitrij) Konov csapatával, a SIBUR-ral, hogy közösen megvalósítsuk és mindketten maximálisan kiaknázzuk ezt a partnerséget” – mondta Tony Fernandes csapatfőnök.
 
A SIBUR vezérigazgatója, Dimitrij Konov szintén üdvözölte az együttműködést
 
"Nagyon örülök annak, hogy Vitalij Formula-1-es karriere folytatódhat a Caterhamnél. Vitalij nagyon fontos szerepet játszik mind a mi szempontunkból, mind pedig Oroszország szempontjából. A Formula-1 keveréke a technológiának és a legmagasabb szintű versenyzésnek, és ezeket a fogalmakat a SIBUR nagyon jól érti. Tudjuk, hogy mekkora kihívást jelent sikeresnek lenni, egy ilyen intenzív környezetben folyamatosan fenntartani ezeket a kondíciókat, és hogy mennyire komoly feladat folyamatosan a technika élvonalában maradni. Ezért is örülünk annak, hogy támogathatjuk a Vitalij-t és a Caterham F1 Teamet. Ez egyben azt is jelenti, hogy Oroszország, köszönhetően Vitalij Petrovnak, újabb lépést tesz a Formula-1 irányába.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 

  

Szólj hozzá

f1 szponzor formula 1 caterham sibur