2012. feb 27.

Prost úgy véli, a mai F1-ben lehetetlen helyzetben vannak az új alakulatok

írta: FormaNet
Prost úgy véli, a mai F1-ben lehetetlen helyzetben vannak az új alakulatok

Alain Prost szerint teljességgel lehetetlen, hogy az új csapatok sikereket érjenek el a Formula-1-ben.
 
   Alain Prost jól tudja miről beszél, hiszen a Ligier felvásárlása után a négyszeres világbajnok 1997-ben saját csapatot indított a király-kategóriában. A bemutatkozó szezonban a csapat két dobogós eredményt ünnepelhetett, és hatodik helyen végzett a bajnokságban. Ezt követően azonban már gyengébb teljesítményt mutatott, végül a 2001-es idény volt az utolsó a Prost istálló utolsó F1-es éve.
 
Miután a Caterham (korábban Lotus), a Marussia (korábban Virgin) és a HRT sem tudott még pontot szerezni 2010-es debütálása óta, Prost úgy látja, manapság már nagyon nehéz betörni a szériába, és főleg nehéz felvenni a tempót a többiekkel.
 
"Őszintén mondom, hogy nem tudnak versenyképessé válni ebben a mai Formula-1-ben. Ez lehetetlen. Valamennyit előreléphetnek, de természetesen ezután felvetődik a kérdés, hogy mi a következő cél? Betörni a legjobb öt közé egy olyan Formula-1-ben, mint a mostani, az teljességgel lehetetlen."
 
De jelenleg a szériában nem csak a kis csapatok élete küzdelmes. Prost azt is elárulta, hogy a tél folyamán igyekezett segíteni Sir Frank Williams alakulatának.
 
"Gyakran beszélek Frank Williamsszel, és ezen a télen próbáltam keresni néhány szponzort, hogy segítsek, de sajnos nem sikerült. Számukra is nagyon nehéz. Amikor pénzügyi problémákkal találod szembe magad, nagyon nehéz kijutni belőlük.”

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 alain prost