2012. feb 28.

Webber idei teljesítményével védené meg ülését

írta: FormaNet
Webber idei teljesítményével védené meg ülését

A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber idén sem akar azzal foglalatoskodni, hogy ki kerülhet majd a helyére, sokkal inkább fontosabb számára, hogy képességei alapján a lehető legtöbbet hozza ki magából 2012-ben.
 
   Mint ahogy már tavaly megszokhattuk, idén is egyre többen hangoztatják azon feltevésüket, hogy a szezon végén Mark Webber helyét a Toro Rosso egyik fiatal tehetsége foglalhatja el. Sokan éppen Webber honfitársát, Daniel Ricciardót tartják a legesélyesebbnek, ám a 35 esztendős veterán úgy gondolja, ha idén megfelelő teljesítményt nyújt, akkor továbbra is megőrizheti helyét a csapatnál.
 
"A legfontosabb számomra az, hogy teljesítsek. A többit nem tudom befolyásolni, úgyhogy csak így tudok vigyázni magamra. A Formula-1 élén mindig fokozott ellenőrzés alatt vagy, minden egyes kanyart kielemeznek. Ha a csapat nem szereti a pilóta stílusát, vagy fegyelmét, akkor nem számít ki van a színfalak mögött, bármi is van, kikerülsz. A csapatok mindig azt nézik, hogy melyik pilóta a legjobb számukra. Ezt figyelembe véve összpontosítok a 2012-es teljesítményemre.”
 
Webber szerint a legjobb mód arra, hogy megőrizze ülését az, ha a lehető legjobban kezdi a szezont, és ezzel megőrzi győzelmi esélyeit a világbajnokságban.
 

"Némileg erősen fejeztem be az előző szezont, de sajnos a kezdet nem volt túl jó. Szóval idén szeretnék egy jó startot venni, amit a szezon közepéig megtartok, majd ez után szeretnék egy jó végjátékot, és akkor majd számolgathatjuk a pontokat.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 red bull mark webber