2012. már 01.

Boullier továbbra is fontosnak tartja a FOTA szerepét

írta: FormaNet
Boullier továbbra is fontosnak tartja a FOTA szerepét

A Formula-1-es csapatok érdekvédelmi szövetsége, a FOTA még mindig fontos szerepet játszik a sport javítása, és jövője tekintetében, véli a Lotus csapatfőnöke, és egyben a FOTA alelnöke Eric Boullier.

 
 
A szakember szerint néhány csapat - köztük is a Ferrari és a Red Bull - kilépése még nem jelenti a szervezet végét, hiszen jelenleg is van kapcsolat (még a kilépést okozó költségcsökkentési megállapodás okán is) ezekkel az alakulatokkal. A Ferrari a tegnapi, Barcelonában megrendezett FOTA rajongói fórumnak is aktív résztvevője volt, és ezt a tényt Boullier fontosnak tartja annak kapcsán, hogy az istállók között nem szűnt meg a párbeszéd.
 
"Azt hiszem, a legfontosabb dolog, hogy még ha néhány csapat kívül is van most a szervezeten, ők is elfogadják legfőbb céljainkat, az RRA-t (költségcsökkentési megállapodás - Resource Restriction Agreement) és a tesztmegállapodást.”
 
"A csapatok jelenleg is aktívan együtt dolgoznak, és a FOTA is gondolkodik azon, hogyan lehetne megváltoztatni a működését olyan módon, hogy az megfelelő legyen, ahogy azt láthatjuk, és érzékelhetjük is a paddockban. Az, hogy a csapatok már nincsenek együtt, különféle helyzetet teremthet. De ami a számomra igazán érdekes az az, hogy minden csapat közösen ül le, és vesz részt az F1 fejlesztésével kapcsolatos dolgokban, és jó példa ez a fórum is.”
 
A szövetségen kívüli két csapat, a HRT és a Ferrari részvétele a FOTA fórumon Boullier szerint mindenképpen jó előjel a jövőre nézve.
 
"Ez azt is jelenti, hogy a FOTA alapeszmeisége még mindig megvan. Ez már megváltozott ugyan, és újra változhat, de legalább a Formula-1-es csapatok és a rajongók együtt vannak.”
 
 
Boullier fontosnak tartja a FOTA fórumokat, és azok folytatását a barcelonai rendezvény után is, ahol több mint kétszáz rajongó volt jelen.
 
"Nagyon jó, hogy a rajongók közvetlenül tudnak kérdéseket feltenni, és ezáltal direkt kapcsolat van a szurkolókkal. Azt gondolom, hogy nekünk ezt csinálnunk kell. Egyértelműen támogatom a kapcsolatot az F1 szurkolókkal, és jó azt látni, hogy a legkülönfélébb emberek örülnek a találkozóknak, mi pedig boldogok vagyunk, ha válaszolni tudunk a kérdéseikre” – zárta mondanivalóját a FOTA alelnöke.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
  

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 motorsport fota eric boullier