2012. már 03.

Báldi Gergő szimulátor világbajnokságban és gokart bajnokságban is bizonyíthat 2012-ben

írta: FormaNet
Báldi Gergő szimulátor világbajnokságban és gokart bajnokságban is bizonyíthat 2012-ben

A FormNet Magazin szimulátor csapatának egyik versenyzője, Báldi Gergő már számtalanszor bizonyította kiemelkedő tehetségét a virtuális autóversenyzés világában, így nem meglepő, hogy további lehetőségek nyíltak meg előtte. Mindamellett, hogy folytatja a túrakocsi versenyzést a FormaNet Racing Team színeiben, Gergő nemrégiben egy felkérést kapott az FSR (Formula Sim Racing) világbajnokságába való részvételre, illetve idén már gokartban is megméretteti magát.
 
   
 
 
A 16 esztendős Báldi Gergő 2007-ben kezdett komolyabban érdeklődni az autósportok iránt, és azóta rendszeres résztvevője a különféle szimulátor versenyeknek. Tavaly a szezon felénél a Formanet Magazin csatlakozott a GP Hungary liga WTCC bajnokságához, ahol egy kiválasztás után a legjobb időeredménnyel Gergő lett a csapat egyik versenyzője, és a csonka szezon (10 futam) ellenére, négy futamgyőzelmének és további három dobogós helyezésének köszönhetően végül a negyedik helyen végzett a bajnoki tabellán. Idén abszolút bajnokesélyesként kezdheti meg a szezont, mindemellett január közepén megkeresést kapott egy olasz csapattól, a NetRex GP-től, aki pilótákat keresett az FSR 2012-es világbajnokságába. A csapat egy privát tesztlehetőséget biztosított számára, ahol végül a harmadik legjobb időt sikerült megfutnia.
 
"A NetRex GP menedzsere, Fred Owen megkeresett, hogy szeretnék-e indulni a bajnokságban, és természetesen igent mondtam. Elküldött egy privát gyakorlásra, ahol jó pár kör megtétele után a 3. legjobb időt értem el. Ezek után elküldött egy szerződést, amit ki kellet nyomtatnom, és alá kellet írnom, így hivatalosan is leigazoltak.  A napokban a csapatfőnökkel is beszéltem, aki elmondta, hogy igazából nem is az eredmények a legfontosabbak ennél a csapatnál, hanem a ,,hűség és az elkötelezettség”. Persze erre én viccesen azt mondtam, hogy azért megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Csapattársamról még biztos információim nincsenek, de valószínűleg vagy Varga Péter ül be mellém, vagy Patrick de Wit, aki a legtöbb indulással rendelkezik a bajnokság történetében. Március 8-án mutatják be a csapat weboldalát, és már dolgoznak az autó festésén is, mi versenyzők pedig már gőzerővel gyakorlunk minden pályára. A szezon április 8-án kezdődik az ausztrál pályán, Melbourne-ben. Év végi céljaim per pillanat még nincsenek, mert nem szoktam ennyire előretervezni, de a csapatfőnök szerint pilóták között a top8, a csapatok versenyében pedig talán a top3 elérhető lesz számunkra”- mesélt Gergő az újabb szimulátoros kihívásról. A bajnokságban számtalan (portugál, holland, brit, cseh, amerikai...és 2006 óta először magyar) nemzet és összességében 13 csapat képviselteti magát, így ez valóban világbajnokságnak tekinthető. 
 
A virtuális autóversenyzés mellett Gergő 2012-ben már az Országos Amatőr Gokart Bajnokságban is elindul, melynek első fordulója holnap, azaz március 4-én, vasárnap lesz Óbudán a Gokartring Eurocenterben.
 
"Tavaly év végén egy baráti gokartozás után úgy döntöttem, elindulok az Országos Amatőr Gokart Bajnokság utolsó két futamán, ahol annyira megtetszett az egész, hogy idén a bajnokság összes futamán megpróbálok részt venni.  Mivel november óta nem ültem gokartban, és a pályát sem ismerem, csak onboard felvételből tudtam tanulni, így nem tűzök ki nagyobb célokat magam elé. Az időmérő és a futam előtt megpróbálok minél jobban ráérezni a pálya ritmusára, megtalálni az íveket, visszarázódni a gokartozásba és a tőlem telhető legjobb teljesítményt próbálom majd nyújtani, aztán kiderül mire lesz elég.”
 
Országos Amatőr Gokart Bajnokság első fordulójának menetrendje:
2012.03.04. vasárnap
07.15-07.45-ig Érkezés, nevezés leadása
08.00-10.30-ig Szabadedzés
10.30-10.45-ig Eligazítás
10.45-11.45-ig Országos Amatőr Gokart Bajnokság időmérő edzés
12.00-14.00-ig OAGB "A" döntők (Versenyek sorrendje : 1A, 3A, 2A, 4A)
 
Helyszín: Gokartring Eurocenter, Budapest, III. kerület, Bécsi út 154.

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

báldi gergő szimulátor világbajnokság országos amatőr gokart bajnokság netrex gp fred owen formula sim racing