2012. már 07.

Montezemolo: Remélem, hogy mindez nem igaz

írta: FormaNet
Montezemolo: Remélem, hogy mindez nem igaz

A Ferrari háza tájáról a téli tesztek után igen kedvezőtlen hírek érkeztek, melyek már túlmutatnak az egyszerű találgatásokon, hiszen a problémákról a csapat technikai igazgatója, Pat Fry és a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso is nyíltan beszélt. A csapat első számú vezetője, Luca di Montezemolo elnök azonban reméli, nem igaz, hogy szenvedni fognak a szezon elején.
 
 
 
 
Az igen bizonytalan helyzetben a legendás alakulat elnöke, Luca di Montezemolo is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia, hiszen a csapat prominensei által elmondottak nagy riadalmat keltettek mind szakmai, mind pedig szurkolói körökben.
Az eddigi nyilatkozatok leginkább arról szóltak, hogy még több időre van szükség ahhoz, megértsék az F2012 működését. Fernando Alonso az utolsó tesztnap után elmondta, hogy a csapat nincs jó helyzetben, a szezon elején szenvedni fognak, és jelenleg nem gondolja, hogy Melbournben az élen harcolhatna.
 
Montezemolo a Genfi Autószalonon beszélt a csapat helyzetéről, és arról, hogy reményei szerint nem nincs igaza a spanyol versenyzőnek.
 
„Remélem, hogy mindez nem igaz, és nem fogunk szenvedni a szezon elején, bár Alonso mindig nagyon objektív. Szeretném megérteni, hogy miért tartunk itt, és főleg azt, hogyan tudjuk a leggyorsabban végrehajtani a szükséges változtatásokat.”
 
 
„Nem szeretem ezt az F1-et, ahol kilencven százalékban az aerodinamika számít, és csak a KERS fejlesztései azok, melyeket használhatunk az utcai autók gyártásánál.”
 
A héten Stefano Domenicali is elégedetlenségének adott hangot: „Nyilvánvaló, hogy nem lehetünk boldogak a teszteredményekkel, de ne feledjük, a bajnokság még csak most kezdődik.”
 
A technikai igazgató, Pat Fry még ennél is továbbment, és vasárnapi nyilatkozatában kizárta, hogy a csapat versenyzői dobogóért küzdhetnének a szezonnyitón.
 
„Dobogóért való küzdelem? Ebben a pillanatban azt mondanám, hogy ez nem lehetséges számunkra. Csalódottak vagyunk a teszteken nyújtott teljesítményünk miatt, és nyilvánvaló, hogy még rengeteg munka vár ránk.”
 
 
Az ellenfelek azonban továbbra sem írják le a legendás alakulatot, sőt a Formula-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone is védelmébe vette az olasz istállót.
 
„Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra visszatérnek, és előzetesen csak akkor lehet értékelni, ha már túl leszünk két-három versenyen. Úgy gondolom, hogy a McLarenhez hasonlóan ők is harcolni fognak a bajnoki címért” –vélekedett Ecclestone, aki mindemellett a McLaren tartja az idei év nagy meglepetésének.
„Ők nagy meglepetést okozhatnak, hiszen már a teszteken kiderült, hogy nagyon versenyképesek.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
  

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 fernando alonso formula1 montezemolo domenicali pat fry