2012. már 09.

A Sauber komoly célokat tűzött ki 2012-re - A középmezőnyben nagy csaták várhatók

írta: FormaNet
A Sauber komoly célokat tűzött ki 2012-re -  A középmezőnyben nagy csaták várhatók

A Formula-1 középmezőnye mindig tartogat izgalmakat azon rajongók számára, akik nem csak az élen harcolók csatáira kíváncsiak. Bár az elmúlt években egyedül a Red Bullnak sikerült innen kitörni, és top csapattá válni, ennek ellenére néhány alakulatnál figyelemre méltó fejlődés figyelhető meg évről évre. A BMW 2009-es kivonulása után ismét Peter Sauber irányítása alá került csapat, a Sauber F1-Team a 2010-es szezonban nyolcadik, míg tavaly egyet előrelépve már a hetedik helyen végzett a konstruktőrök pontversenyében. Az alakulatnál úgy vélik, a 2012-es csomag komoly előrelépést jelenthet az idei évben.

 
A tulajdonos csapatfőnök Peter Sauber sok kollégájához hasonlóan szoros szezont jósol az idei évre.
 
„A téli tesztek után az az érzésem, hogy a valaha volt legszorosabb verseny következhet. Úgy tűnik, a középmezőny csökkentheti lemaradását a topcsapatokhoz képest. Valóban elégedett vagyok azzal a fejlődéssel melyet a tesztek során elértünk, és úgy gondolom, jól felkészültünk. Szükségünk is van erre, mert egészen nagy célokat tűztünk ki magunk elé.”
 
„Rendszeresen szeretnénk pontokat szerezni, és jelentősen javítani pozíciónkat a konstruktőrök versenyében. Tisztában vagyok azzal, hogy ez nagyon becsvágyóan hangzik, de ez az amiért dolgozunk.”
 
 
Az istálló japán pilótája, Kobajasi Kamui úgy gondolja, hogy a kitűzött célok elérhetőek, amennyiben sikerül rátalálni a következetesebb munkára.
 
„Már a szezon előtti teszteken is igen ígéretesnek mutatkozott a C31, ezért jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban. A tavaly szerzett tapasztalatokkal együtt jelenleg magabiztosabbá tesz ez a dolog. A legfőbb célom, hogy idén következetesebb legyek. 2010-ben a szezon eleje igen nehéz volt, és csak a második felében sikerült talpra állni. 2011-ben pont fordítva volt, az elején jók voltunk, és a szezon későbbi részében küszködtünk.”
 
„Ha sikerülne egyenletesen kiaknázni a lehetőségeket, el tudjuk érni céljainkat. Muszáj, hogy így legyen” – vélekedett Kobajasi az idei esélyekről.
 
Szöveg, FormaNet, Varga Viktória
           

Szólj hozzá

f1 forma1 autósport sauber kobajasi kamui f1 középmezőny