2012. már 09.

Massa dobogóra állna Melbourne-ben

írta: FormaNet
Massa dobogóra állna Melbourne-ben

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt Felipe Massa hazájában, Brazíliában tölti fel akkumulátorait, közben csütörtökön részt vett Sau Paulóban, személyes szponzora, a TNT energiaital gyártó által szervezett sajtótájékoztatón, ahol többek között a téli felkészülésről és az idei céljairól is beszélt. 
 
Idén már a TNT energiaitalokat fogyasztják a Ferrari versenyzői, miután a Petropolis Csoport a napokban szponzori megállapodást kötött a legendás olasz  csapattal, mindemellett a brazil márka Felipe Massa személyes támogatója is egyben.
 
   
"A versenyzőknek rengeteg energiára van szükségük a munkájukhoz, hiszen nagyon fárasztó egy két órás verseny, és mindezt sokszor nagy hőségben. Illetve nagyon sok energia kell ahhoz, hogy szembenézzünk egy olyan hosszú bajnoksággal, mint amilyen a 2012-es lesz. Örömömre szolgál, hogy a Scuderiának van egy brazil partnere, és ez az országunknak is jó dolog” – beszélt a brazil versenyző támogatójáról, majd ezt követően az idei szezon céljairól.
 
"Hogy mik a reményeink 2012? Mint általában mindig, nagyon nagyok és magasak az elvárásaink: Optimista vagyok és pozitívan látom a dolgokat. Minden újra a nulláról indul, más autókkal. Célom az, hogy minden verseny után boldogan szálljak ki az autómból, hogy mindent megtettem amit csak tudtam.”
 
Az idei szezon egyik nagy kérdése, hogy vajon Massa teljesítménye elég lesz-e ahhoz, hogy csapata meghosszabbítsa a 2012 év végén lejáró szerződését. A 30 esztendős pilóta természetesen azon lesz, hogy jövőre is Fernando Alonso csapattársaként sorakozzon fel a rajtrácsra.
 
"Ez az év sem sokban különbözik a korábbiaktól. Már legalább ötödik alkalommal vágok neki úgy az szezonnak, hogy nincs meghosszabbítva a szerződésem, ezért ez számomra nem olyan nagy különbség. A célom az, hogy a Ferrarival kiterjesszem a kapcsolatomat, amely már oly sok éve tart. Hivatalos versenyzőként már ez a hetedik évem a csapatnál, de amikor az autóban ülök, akkor nem gondolok ezekre a dolgokra. Számomra a Ferrari igazán különleges. Például most először láttam Enzo Ferrari irodáját a maranellói múzeumban, és még most is nagyon különleges érzések fogtak el, holott már több, mint tíz éve ennek a családnak része vagyok.”
 
Felipe természetesen nem kerülhette el a téli felkészülés problémáiról szólók kérdéseket sem. Nyilván a brazil sem tagadhatta, hogy jelenleg nem az elképzelésüknek megfelelő ütemben halad az F2012 felkészítése, ugyanakkor kicsit optimistább abban a tekintetben, hogy dobogós helyezésért száll harcba a szezonnyitón. 
 
"Az igazság az, hogy minden évben egyre kevesebbet tesztelünk, ezért egyre nehezebb megérteni, hogy mi is a helyzet a különböző csapatoknál. Tavaly nagyon jól ment a teszt, aztán megérkeztünk Melbourne-be, és egy másodpercre találtuk magunkat a pole pozíciót érő köridőtől. Nem fogom eltitkolni azt a tényt, hogy nem vagyunk száz százalékban elégedettek azzal, amit az elmúlt három teszten csináltunk Spanyolországban, és szerettem volna, ha valamelyest gyorsabbak vagyunk. Van egy teljesen új autónk, és sok mindent meg kell tanulnunk még ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Van egy nagyon erős csapatom, és hiszek abban, hogy képesek leszünk a szezon során fejleszteni a karosszériát. Az igazság az, hogy majd csak Ausztráliában tudjuk meg, hogy mi helyzet, amikor mindannyian ugyanazokkal feltételekkel leszünk kint a pályán: kevés üzemanyaggal és a leglágyabb abroncsokkal. Természetesen vannak olyan csapatok, melyek nagyon erősnek tűnnek, mint például a Red Bull, a McLaren, a Mercedes, és nekem úgy tűnik, hogy a Lotus is nagyon gyors. Aztán ott van egy csoport, amely egyre közelebb van, mindössze néhány tizedmásodpercre:  a Sauber, a Toro Rosso és a Force India. Ezzel együtt még mindig hiszek benne, hogy dobogós helyekért küzdhetünk majd. Csak is ez a gondolat jár a fejemben, de várnunk kell még néhány napot a válaszra."  
 
 
Massa vasárnap utazik Melbourne-be, hogy megkezdje új Formula-1-es szezonját, amely immár a 10 éve lesz a szériában hivatalos versenyzőként, viszont az első olyan év, amikor a paddockban már nem találkozhat barátjával, Rubens Barrichellóval. A ferraris pilóta elmondta, hogy nagyon szurkol majd honfitársának azért, hogy jól sikerüljön első IndyCaros idénye.
"Nagyon boldog vagyok, hogy Rubens úgy döntött, hogy új kalandba kezd az IndyCarban. Hallottam arról, hogy szomorú volt amiatt, ahogy a dolgok mentek korábbi csapatánál, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól alakul majd az új karriere. Szurkolni fogok neki, és tudom, hogy ő is szurkolni majd nekem a Formula-1-ben."

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 felipe massa