2012. már 10.

Lopez: Nem tudjuk, hogy a ferraris pletykák Kubica illúziói, vagy valaki másé

írta: FormaNet
Lopez: Nem tudjuk, hogy a ferraris pletykák Kubica illúziói, vagy valaki másé

Robert Kubica balesete után csapata hosszú ideig visszavárta, végül a tél folyamán dönteniük kellett. A lengyel versenyzőről jelenleg is ellentmondásos hírek érkeznek, ám egy dolog bizonyos, távolmaradása nagy veszteség a Formula-1 számára. Így gondolja ezt egykori csapatának tulajdonosa, Gerard Lopez is, aki a ferraris pletykákról is kifejtette véleményét, melyből úgy tűnik, a történtek miatt Lotus kissé neheztel Kubica menedzsmentjére.

 
A több mint egy éve történt ralibaleset óta lábadozó Robert Kubica idén már második szezonját kénytelen kihagyni, és az év végi optimista hírek ellenére is bizonytalan a pilóta F1-es jövője. Egyes jelentések már arról szólnak, hogy személyautót vezet, más hírek szerint egy pohár vizet sem tud még felemelni. Az igazság valahol a kettő között lehet.
 
A Lotus tulajdonosa sajnálja a történteket, és különösen azt, hogy az év végén, némi kényszerűség okán megszakadt a kapcsolat a csapat és a lengyel pilóta között.
 "Nagyon sajnálom, ami történt. Nagyon nehéz volt ez számunkra, de még nehezebb volt Robert számára. Mi mindent megtettünk azért, hogy tiszteletben tartsuk a vele kötött megállapodásokat. Készen álltunk a folytatásra, igyekeztünk kitalálni valamit, hogy ismét autóba üljön, és esetleg később a bajnokságba is visszatérjen. Nem vagyok boldog azért, ami később történt. Ennyit tudtunk tenni. Nem hinném, hogy ez Robert volt...”
 
Lopez ezzel a kijelentéssel egyértelműen azokra a találgatásokra célzott, melyek szerint a csapat és Kubica közötti kapcsolat megromlása mögött a Ferrari állhat, miután a maranellói csapat felépülése után lehetőséget adna a lengyelnek. Kubica rehabilitációja megkezdését követően hosszú ideig nem nyilatkozott (azóta is csak minimális hír érkezett közvetlenül a lengyeltől), sokan azonban tényként kezelik, hogy a nyár folyamán már egy Ferrarit tesztelhet, amennyiben egészségi állapota ezt megengedi.
 
 
A helyzetről, ami a csapat és a pilóta között alakult ki a Ferrari kapcsán, Lopez így nyilatkozott:
 
"Nem tudjuk, hogy ez az illúzió vajon Roberté volt, vagy valaki másé. Mi jól tudtuk, hogy Robert visszatérése 2011-ben lehetetlen. Mi nem sürgettük őt, ám a saját menedzsmentje nyomás alatt tartotta. Nem tudhatjuk, hogy a Ferrari után ő érdeklődött-e először, de a mi ajtónk sokáig nyitva állt előtte.”
 
"Még mindig úgy gondolom, hogy Kubica része a pilóták azon kis csoportjának, akik olyan autóval is képesek nyerni, amelyik nem a legjobb a mezőnyben. Ő egy nagy veszteség”
 
Az egykori Renault (idén már Lotusként induló alakulat) valóban korrektül kezelte a lengyel pilótát, és kommunikációjukban is egyedül azt hiányolták az ősz folyamán, hogy a lengyel semmi konkrétumot, sőt egyáltalán semmit sem közölt a csapattal. Kubica annak ellenére is megkapta teljes fizetését, hogy sérülése miatt egy percet sem töltött a csapattal. A száguldó cirkusz számára valóban hiányzik a tehetséges lengyel, és csak remélhetjük, hogy nyáron felbukkan a Ferrarinál, ám a felépülés utáni esetleges visszatérés egyedül Felipe Massa számára nem jelent majd felhőtlen boldogságot.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 lotus renault forma1 robert kubica száguldó cirkusz gerard lopez