2012. már 13.

Az ellenfelek továbbra sem hajlandóak leírni a Ferrarit

írta: FormaNet
Az ellenfelek továbbra sem hajlandóak leírni a Ferrarit

A szezon előtti teszteket követően a Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso, illetve a csapat technikai igazgatója, Pat Fry is igen lehangoló nyilatkozatot tett az új autó versenyképességével kapcsolatban, a rivális alakulatok vezetői azonban továbbra sem gondolják, hogy 2012-ben nem kell számolniuk a maranellóiakkal.

 
 
A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry az utolsó barcelonai teszthét után kizárta, hogy a csapat a szezon elején dobogóért harcoljon, az ellenfelek azonban számítanak a legendás alakulat idei versenyképességére.
 
A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier, aki már látta saját csapatát versenyszimuláció közben, és az utolsó napokban Fernando Alonso félbeszakadt versenyszimulációját is követni tudta, az olaszok problémájáról így vélekedett:
"Túl korai még erről beszélni, és mindannyian látjuk, hogy a Ferrarinak rengeteg erőforrása van, és nagyon sok hozzáértő szakembere, így sosem lehet tudni, hogy mi történhet. Ahhoz, hogy megmondjam, le tudjuk-e őket idén győzni, először is megvárnám az autó fejlesztéseit, és nem jósolnék egy versenyszimuláció alapján. A saját autónkra összepontosítunk, és igyekszünk belőle kihozni a maximumot. Az biztos, hogy a csomagunk ígéretesnek tűnik, de ez nagyon kemény csata lesz, és számunkra fontos, hogy már az első versenyen se szalasszunk el lehetőséget, és harcoljunk a pontokért, vagy akár a dobogóért” - nyilatkozta a Lotus csapatfőnöke az Autosportnak, és még hozzátette: "Nem szabad alábecsülni a Ferrari kapacitását, mert ez még visszaüthet, és azt hiszem, hogy a csapat vissza fog térni.”
 
A Lotus pályamérnöke, Alan Permane szerint sem egyértelmű, hogy az olasz alakulat mögöttük lenne.
"Nyilvánvaló, hogy mindenki nagyon közel van egymáshoz. Ha egy csapat éppen jobb beállításokat talál, akkor előre ugorhat. A téli tesztek során az emberek mind azt mondták, hogy ezekből még ne olvassunk le semmit, most pedig mindenki ezt próbálja. Amíg meg nem érkezünk Melbourne-be, addig semmi sem tudható. Tudjuk, hogy a Red Bull és a McLaren ott lesz, de hogy a mi helyünk hol lesz, ki tudja…Most úgy tűnik, hogy a Ferrari egy kissé küszködik, de amikor Fernandóval együtt voltunk kint versenyszimuláción, ő valamivel gyorsabb volt, de volt egy extra kiállása is. Ezt mi is megtehettük volna, de egy nagyon hosszú etapot mentünk a kemény gumikkal. Nem tudom hol lesz a Ferrari, persze szeretném azt mondani, hogy előttük leszünk, de úgy gondolom, hogy ez túl optimista kijelentés lenne, mert lehet, hogy most küszködnek, de ez nem fog sokáig tartani.”

 
A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner a 2012-es várható erősorrendről beszélt, melyben szintén kiemelte, hogy a Ferrari valószínűleg jobb helyzetben van, mint azt sokan gondolják.
 
"Ezek csak a szokásos találgatások, nem hiszem, hogy bármi meglepetés lenne abban, hogy a McLaren erős lesz, hiszen ezt mindannyian látthattuk. Azt gondolom, hogy a Ferrari is jobb formában van annál, amit az emberek most érzékelnek. Úgy tűnik a Mercedes is előrelépett az előző évhez képest, szóval úgy gondolom, valahogy így néz ki a prognózis erre a szezonra.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 lotus formula 1 red bull erősorrend