2012. már 23.

A Red Bull az FIA-tól remél segítséget, a Mercedes innovációjának megismeréséhez

írta: FormaNet
A Red Bull az FIA-tól remél segítséget, a Mercedes innovációjának megismeréséhez

A Maláj Nagydíj előtt az FIA másodjára is világossá tette a kétkedő csapatok számára, hogy a Mercedes DRS-hez kapcsolódó, a hátsó szárny aktiválásával együtt működésbe lépő csatorna rendszere teljesen szabályos, ám a Red Bull csapatfőnöke további, a rendszer működésére vonatkozó tisztázást sürget.

 
Horner teljeskörű tájékoztatást szeretne, abban a tekintetben, hogy milyen műszaki paraméterek alapján döntött a rendszer szabályosságáról az FIA műszaki delegáltja, Charlie Whiting.
 
Horner ugyan elfogadta az FIA határozatát, ám úgy véli, fontos lenne a műszaki paraméterek ismerete, még mielőtt a többi alakulat is hozzálátna a saját rendszer kialakításához, nehogy a későbbiekben esetleg azokat az alkalmazásokat szabálytalannak minősítse az irányító testület. Ennek a kérésnek a teljesítése azonban annyit jelentene, hogy a testületnek nyilvánosságra kellene hoznia a Mercedes által kifejlesztett innováció műszaki paramétereit, ami viszont elfogadhatatlan lenne a Mercedes számára.
 
„Charlie véleményt nyilvánított, azt hiszem Ausztráliában. Nem vagyok egészen biztos abban, hogy itt (Malajziában) további kommentet mondott volna, és a Red Bull, nem egyetlen csapatként, a dolog további tisztázását kéri. Amennyiben ez elfogadott az FIA által, nincs probléma, de mi szeretnénk a dolog további tisztázását, hogy vajon az a technológia, aminek kutatásához mi is hozzálátunk, és amibe pénzt fektetünk, a későbbiekben nem lesz-e betiltva. Azt gondolom, ez fontos dolog a számunkra, hogy egyértelmű irányba haladjunk” – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.
 
Horner reményét fejezte ki, hogy a kérdéseikre egyértelmű választ kapnak még a vasárnapi verseny előtt.
 
„Azt hiszem néhány csapat kicsit talán még élénkebben érdeklődik, mint a Red Bull. Volt egy kis párbeszéd közöttünk az elmúlt 24 órában, és reméljük, hogy igen gyorsan döntés születik.”
 
A szombati időmérővel kapcsolatban Horner elismerte, hogy komoly csatára számít nem csak a McLarennel, hanem az új rendszert csatasorba állító Mercedesszel is.
 
„A McLaren egykörös sebessége jelenleg rettenetesen erős, de a mi versenytempónk is egészen biztató. De mindig többet szeretnénk, mindig többet akarunk harcolni, és ha nekünk is meglesz ez a csatorna rendszerünk, akkor reméljük, hogy segít növelni a versenytempónkat, és az egykörös sebességünket is. Természetesen az egyik csapat, aki nagyon erősnek tűnik az egykörös tempóban az a Mercedes, ők különösen erősnek tűnnek” – vélekedett Horner.
 
 
Szöveg: FormaNet
          
Szólj hozzá

mercedes f1 forma1 red bull maláj nagydíj christian horner f csatorna