2012. már 24.

A 3. szabadedzésen Rosberg zárt az élen a két Red Bull előtt

írta: FormaNet
A 3. szabadedzésen Rosberg zárt az élen a két Red Bull előtt

Nico Rosberg bő négy tizeddel előzte meg Sebastian Vettelt és Mark Webbert a kvalifikáció előtti utolsó gyakorláson. 


 

A Lotusnak nem indul szerencsésen a versenyhétvége, Kimi Räikkönen váltócsere miatt ötrajthelyes büntetéssel kezdi meg a vasárnapi versenyt, illetve kora hajnalban egy elektromos rövidzárlat miatt a csapat motorhome-jában kiégett az egyik vendégfogadó egység, bár ez utóbbi nem befolyásolja a pályán zajló munkákat.

A hétvége utolsó, egy órás edzése előtt esett az eső Sepangban, de a kezdés időpontjára elállt, és a pálya villámgyorsan száradt. Közel fél órát kellett várni az első mért körökre, elsőként Bruno Senna törte meg a csendet már slick gumikon.
Ezt követően percek alatt benépesedett a pálya, utolsóként Lewis Hamilton csatlakozott a mezőnyhöz a leintés előtt 20 perccel, de már első körén kicsúszott a 14-es kanyarban, majd ezt követően azonnal vissza is hajtott a boxba. A brit csak az utolsó pár percben került ismét elő, és rögtön 1:37-es köridővel a második helyre ugrott Pastor Maldonado mögé, aki 1:37.455-ös körével a hétvége addigi legjobb idejét jegyezte.
A Williams versenyzője azonban nem sokáig élvezhette a top helyet, hiszen a hajrára már a nagyok is felrakták a közepes gumikat, így venezuelai pillanatok alatt a hetedik helyig csúszott vissza.
 
Rövid időre Sebastian Vettel vette át a vezetést, de Nico Rosberg majdnem fél másodperccel túlszárnyalta a Red Bullt, és egyedüliként férkőzött be 1:37 alá. A német 1:36.877-nél állította meg az órát. Rosbergen kívűl még a két Red Bull, a két Lotus és Jenson Button volt az, aki hátrébb tessékelte Maldonadót, a legjobb tízbe még Michael Schumacher, Lewis Hamilton és Kobajasi Kamui fért be, de a Sauber japán pilótája már egy másodpercen kívül volt az élen álló Rosberg idejétől.
A két Ferrari csak a 13. és a 18 legjobb időt autózta Fernando Alonso és Felipe Massa sorrendben, a lista végén pedig továbbra is a két HRT foglalt helyet. Pedro de la Rosa 5.5, míg Narain Karthikeyan 6.5 másodperccel marad el a Mercedestől, így a kis csapatnak most valamivel jobb esélye van kvalifikálni versenyzőit a Maláj Nagydíjra. 
 
Harmadik szabadedzésedzés eredménye:
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 formula 1 szabadedzés maláj nagydíj sepang nico rosberg