2012. már 24.

Tűz volt a Lotus Motorhome-jában, elégett Räikkönen tartalék sisakja

írta: FormaNet
Tűz volt a Lotus Motorhome-jában, elégett Räikkönen tartalék sisakja

Szombaton reggel tűz volt a sepangi pálya paddockjában, emiatt a Lotus csapatának költöznie kellet. A tűz egyik pillanatról a másikra elpusztította az istálló konyháját és étkezdéjét.

 
 
A csapat néhány személyes, a pilóták tulajdonát képező tárgyat, overált, csizmát, sisakot ki tudott menekíteni a versenyzők szobáiból, de például Kimi Räikkönen tartalék sisakja megsemmisült. A tüzet az előzetes vizsgálatok alapján elektromos zárlat okozhatta.
 
A Lotus a paddock végére, a Marussia mellé költözött, ám a marketing programokhoz, és a vendéglátáshoz szükséges felszerelések jelentős része a tűz martaléka lett.
 
A tűz az istálló mérnökeinek munkáját nem érinti, mivel az külön egységként csatlakozik az épülethez, így a szerencsétlenség a pályán folyó munkát sem befolyásolja.
 
 
A Lotus szombat reggeli nyilatkozatában elmondta: "A csapat elnézést kér azoktól a személyektől, akik beléptek a tűz által érintett létesítmény területére, és így ma kissé füstszagúak lesznek. A csapat személyzetének egy része úgy tűnik, ma egy rövid időre éhen marad.”    

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 maláj nagydíj sepang tűz malajziában