2012. már 27.

Kérdezz-felelek Sergio Pérezzel

írta: FormaNet
Kérdezz-felelek Sergio Pérezzel

A Maláj Nagydíj, és talán az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetése volt a Sauber és mexikói pilótájának második helye. A svájci gárdának 2003 óta kellett várnia erre a pillanatra, míg mexikói versenyző több mint negyven éve nem állt a dobogón a szériában. A 22 éves Sergio Pérez a csapat hivatalos honlapján többek között érzéseiről, és legközelebbi céljairól is beszélt.

 
Sergio, sikerült már hozzászoknod, hogy megszerezted első F1-es dobogós helyezésedet?
 
Sergio Pérez: Azt kell mondjam, kicsit nehéz felfognom, mert a Formula-1-ben minden meglehetősen gyorsan történik, és bár versenyt követően azonnal elutaztam, még most sem vagyok otthon Mexikóban, így még nem ünnepeltem meg. Kicsit megálltam az USA-ban, Dallasban. Egy biztos, nagyszerű verseny volt, és ez csodálatos érzés. Először azért kissé csalódott voltam, mert megnyerhettem volna, bár azt senki sem tudhatja, mi történhetett volna, ha sikerül megtámadnom Fernandót, és hogy sikerült volna, avagy sem. Közben természetesen felfogtam, hogy a második hely egy remek eredmény számunkra, és tökéletes fellendülést ad az egész csapatnak, akik nagyon keményen dolgoztak. Boldog vagyok és mindenki az a Sauber alakulatánál.
 
Mit vársz, mi fog történni amikor megérkezel Guadalajára?
 
SP: Fogalmam sincs, a mexikóiak teljesen kiszámíthatatlanok.
 
Felipe Calderón is azok között volt, akik a Twitteren gratuláltak neked. Sikerült már megnézned az összes ilyen üzenetedet?
 
SP: Nagyon sok üzenetet megnéztem, és nagyon jó, hogy rengeteget kapok, főleg, hogy nagyon sokat kapok otthonról, a saját országomból. Úgy érzem, sok támogatóm van, amit nagyon nagyra értékelek. Számomra ez egy kedves jutalom, és mindenki számára az, aki eddig segítette a pályafutásomat, ami nem mindig volt könnyű. Szeretném mindenkinek megköszönni a kedves üzeneteket.
 
Mit fogsz csinálni az elkövetkező napokban?
 
SP: Természetesen nagyon várom, hogy hazaérjek, lássam a családomat és a barátaimat. Készülök majd a következő versenyre, mivel nagyon hosszú szezon áll még előttünk. Kapcsolatba lépek majd a mérnökökkel, és megbeszéljük, miben tudunk javulni a következő futamra, és biztos, hogy edzeni is fogok, hogy 100 százalékosan fitten álljak készen a legközelebbi Kínai Nagydíjra.
 
 
Mi a következő célod?
 
SP: A célunk az, hogy tartsuk a fejlődés ütemét, úgy általában az autó teljesítménye kapcsán. Keményen dolgozunk, de természetesen realisták maradunk. Bár a versenytempónk jó, azt azért nem felejtjük el, hogy ez az eredmény egy nagyon speciális versenyen született, rendkívüli körülmények között. Mindig is szerettem volna versenyeket nyerni, és erősen hiszek abban, hogy az első F1-es győzelmem is előbb-utóbb meglesz, ideális esetben ez akár még ebben az évben megtörténhet.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 forma1 mexiko maláj nagydíj sauber sergio perez