2012. ápr 03.

Barrichello jótanácsa Felipe Massának

írta: FormaNet
Barrichello jótanácsa Felipe Massának

Felipe Massára kimondva vagy kimondatlanul is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hiszen egyrészt a brazilnak teljesítménykényszere van a 2012 év végén lejáró szerződése miatt, másrészt folyamatos kritikák és helycserés találgatások kereszttüzében áll. Rubens Barrichello szerint Massa össze tudja kapni magát abban az esetben, ha megtanulja maga mögött hagyni a külvilágot, és újra felfedezi a versenyzés örömét.

 
Az ex F1-es pilóta, Rubens Barrichello úgy véli, hogy honfitársának, Felipe Massának most az lenne a legfontosabb, hogy akár milyen nehéz helyzetben is van, mentálisan rendbe szedje magát. Rubens egy brazil honlapnak, a globoesporte.comnak adott exkluzív interjúban beszélt arról, hogy saját problémáira is mindig az volt a megfelelő megoldás, hogy kikapcsoljon és jó hangulatba kerüljön.
 
"Nem a sebességgel van a probléma, ez inkább egy olyas valami, amit saját magának kell megoldania. Be kell hunynia a szemét, örülnie kell saját magának, és nem szabad elfelejtenie, hogy azért csinálja ezt, mert szereti."
 
"Minden alkalommal, amikor egy kicsit elhagytam magam, akkor megfeledkeztem arról, hogy azért vagyok itt, mert szeretem. Ezért versenyzőként tudnunk kell relaxálni, és így tudunk tovább javulni. Ez csak egy pillanat, és a Formula-1 minden pillanata az élet egy szakasza is egyben."

 
Barrichello azt is elismeri, hogy honfitársát nem segíti az a tény, hogy csapattársát, Fernando Alonsót hatalmas imádat veszi körül a Ferrarinál, különösen most, hogy meglepetés győzelmet aratott Malajziában.  
 
"Természetesen van egy Fernando Alonso körüli szeretet, hiszen ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb versenyző az F1-ben. Szóval Felipének kemény akadályt kell legyőznie.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá