2012. ápr 04.

Alonso rajongók kérdéseire válaszolt

írta: FormaNet
Alonso rajongók kérdéseire válaszolt

Fernando Alonso egyelőre nagyon élvezi a közösségi oldalakban rejlő lehetőségeket, és mindamellett, hogy minden egyes üzenetet elolvas rajongóitól, a kétszeres spanyol világbajnok most saját honlapján válaszolt is néhány kérdésre.
 
 
Mi jut eszedbe az asztúriai zöldbab raguról?
 
Fernando Alonso: Anyukám nagyon jól csinálja, és az igazság az, hogy gyakran hiányzik.
 
Amikor különböző versenyekre utazol, szoktál videójátékokkal játszani?
 
FA: Persze! Különösen amikor Európán kívülre utazom, akkor felpakolom a laptopot, számítógépes játékokat és egyéb dolgokat.
 
Hogy érezted magad, amikor megnyerted első gokartos versenyedet?
 
FA: Az igazság az, hogy erre nem igazán emlékszem, mert még nagyon kicsi voltam. A Formula-1-ben már természetesen nagy örömmel és büszkeséggel töltött el (az első győzelem), mert tudtam, hogy ez olyan dolog, amire egy életen át emlékezni fogok.
 
Az eddig meglátogatott országok ételei közül mi a kedvenced?

FA:
 Az étrend általában mindig ugyanaz, függetlenül attól, hogy éppen melyik országban vagyunk. A diéta miatt ez tészta, zöldség, hús, hal és gyümölcs.
 
Mit tehetünk (mi szurkolók) azért, hogy győzelemhez segítsük a Ferrarit?

FA:  Én minden egyes alkalommal megteszek minden tőlem telhetőt, és talán az a legnagyobb erőssége ennek a csapatnak, hogy jó és rossz dolgok egyaránt megtörténnek, de a rajongók támogatása mindig ugyanolyan szerte a világon.

Miért érezted szükségét a Twitternek és a Facebooknak?
 
FA: Nem volt szükségszerű, de az elmúlt hónapokban már kicsit zavart, hogy mindenkiről tudtak mindent, hogy hol és mit csinált. Mindenki szabadon elmondhatta, és zavart, hogy azok, akik követik a pályafutásomat, nem tudtak rólam ilyen dolgokat. Mindemellett szerintem szórakoztató használni ezeket a közösségi oldalakat, és aki érdekesnek találja, az biztos csatlakozik… Raquel del Rosario már régóta próbált engem meggyőzni, hiszen nagyon jól tudta, hogy egy profi versenyző élete érdekli az embereket, és valójában mennyire keveset tudnak rólunk.
 
Mennyire kényelmetlen kesztyűben kezelni a gombokat a kormányon?

FA:
 Elég kényelmesen aktiválhatók ezek a gombok, úgyhogy általában nem okoz problémát. Ha pedig bármiféle gond van, akkor az bármilyen alakúra vagy méretűre alakítható, hogy kényelmes legyen.
 
Hogy motiválod magad ilyen körülmények között? Soha nem esel kétségbe?

FA:
 A motiváció és a győzelem iránti vágy minden egyes ébredéskor változatlan. Minden egyes nap ugyanúgy vágyom a győzelemre, legyen ez verseny, vagy játék, vagy bármilyen sport.
 
Ki választja ki, hogy milyen rádióbeszélgetést hallhatunk a tévében?

FA:
 Ha jól tudom, a FOM emberei dolgoznak ezen, és az ismétléseknél a legérdekesebbeket teszik be a televíziós közvetítésékbe.
 
Milyen sportokkal tartod fenn az erőnlétedet, és fejleszted magad?

FA:
 Mindenféle sporttal próbálom kondícióban tartani magam, különös tekintettel a nyak és a törzs felső részére, de a többi területre is normálisan edzek. Az edzések legfőbb célja a jó állóképesség: kerékpározás, futás, úszás, sífutás - ezek a kedvenceim, de gyakran teniszezek, focizok és golfozok is.
 
Mivel töltöd napjaidat a Formula-1-kívül? És milyen autót vezetsz általában?

FA: Sportolok, moziba járok, és a családdal vagyok… teljesen normális dolgokkal. Van néhány autóm, de általában ami vezetek az Maserati vagy Alfa Romeo Giulietta.

El tudod magad képzelni 45 évesen is a Formula-1-ben, amikor esetleg már nem a régi Fernandót láthatjuk?

FA:
 Addig leszek itt, amíg versenyképes vagyok, és úgy érzem, illetve azt látom, hogy győzelemhez tudom segíteni a csapatot. Remélem még sok évig…
 
Mekkora volt a legnagyobb sebesség, amit elértél eddig az F1-ben?
 
FA: 372 km/óra Monzában.
 
 
Kíváncsi vagyok, hogy mit éreznek a versenyzők közvetlenül a start előtt.
 
FA: Egy összehangolt mozdulatsor van elmentve a fejünkben. Kuplung, gáz, sebességváltás, KERS, és a gondolat, hogy mit fogunk tenni az első kanyarban, amikor odaérünk. Ilyenkor nincs idő arra, hogy bármi máson gondolkodjunk, csak ez…

Vannak olyan anekdotáid melyek más F1-es versenyzőkhöz kapcsolódnak?
 
FA: Az igazság az, hogy a legtöbb történet a csapattársakkal kapcsolatos, mert velük töltünk el több időt. De a legtöbbjük inkább személyes jellegű történet.
 
Mit jelent a tetoválás a hátadon?
 
FA: Minden tetoválásnak van egy mélyebb értelme az egyén számára, különben értéktelen lenne. Nem tartom esztétikai kérdésnek, inkább valami olyan, ami segítségemre van. Minden tetoválásom nagyon átgondolt, és valamit jelent. Hogy mit az inkább személyes jellegű, de azt elmondhatom, hogy egyfajta tisztelet a családtagjaim felé, azok felé akik még itt vannak, és azok felé is, akik már elmentek.

Vannak visszatérő álmaid?

FA:
 Az álmaim általában ahhoz kapcsolódnak, amiket aznap csináltam. Például lovagoltam, bicikliztem, vagy egy focimeccset néztem a tévében...
 

  

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 ferandno alonso