2012. ápr 13.

A második szabadedzésen csak Schumacher tudta túlszárnyalni Hamiltont

írta: FormaNet
A második szabadedzésen csak Schumacher tudta túlszárnyalni Hamiltont

Michael Schumacher közel két tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Lewis Hamiltonnál a pénteki nap délutáni szabadedzésén. 
 
 
A pénteki nap második edzésén volt mit bepótolniuk a csapatoknak, hiszen délelőtt a nedves pályán senki nem kockáztatott sokat. Bár a második gyakorláson is viszonylag hűvös, mindössze 14 fok fogadta a mezőnyt, a pálya azonban már felszáradt, így alig telt el néhány perc, máris hiánytalan volt a köridőket jegyző tábla.
 
Lewis Hamilton már az edzés elején túlszárnyalta délelőtti legjobbját, és a közepes slick gumikon 1:36. 814-gyel állt az élre, mögé pedig Nico Rosberg zárkózott fel, kicsivel több, mint egy tizedes hátránnyal.
Az edzés első felében több látványos kicsúszás is történt, Romain Grosjean például a pálya középső szektorában állt keresztbe, míg Paul di Resta az utolsó kanyarban piruettezett. Az első (és egyben utolsó) komolyabb balesetet Timo Glock szenvedte el, miután az orrkúp levált autójáról, és a Virgint az 1-es kanyar gumifala fogta meg. Glock a csapatrádión kézfájásra panaszkodott, de később a Sky Sportsnak elmondta, nincs különösebb probléma, csak a becsapódáskor ütötte meg kicsit a kezét.
 
Fél óra elteltével Hamilton elsőségét Sebastian Vettel már a lágy abroncsokon vette el, majd hamarosan a német csapattársa, Mark Webber is eggyel hátrébb szorította a mclarenest.
A többieknél is lassan előkerült az opciós keverék, amivel nagyjából fél órával a leintés előtt először Michael Schumacher szárnyalta túl a Red Bullokat, majd Hamilton is átugrotta Vettelt és Webbert, de a hétszeres bajnoktól közel két tizeddel maradt el.

 
Az edzés utolsó harmadában már többnyire hosszabb etapok következtek, így a sorrend változatlan maradt. Schumacher 1:35.973-mal zárt az élen, mögötte Hamilton valamint a két Red Bull sorakozott. Nico Rosberg több mint fél másodperccel volt lassabb kollégájánál, ami a hatodik helyre volt elegendő, az őt követő Jenson Button szintén közel ennyivel maradt el saját csapattársától. Button egyébként egyensúly problémákra és alulkormányzottságra panaszkodott csapatának, míg a ferraris Felipe Massa a lágy gumikkal nem volt megelégedve.
 
A Ferrarik végül csak a 10. és 17. helyen zárták a délutáni szabadedzést, Fernando Alonso 1.3 másodperccel míg Massa már több, mint két másodperccel maradt el Schumacher köridejétől.
 
Kimi Räikkönen a DRS meghibásodása miatt délelőtt a legutolsó helyen zárt, és a csapatnak ugyan sikerült megjavítania a rendszert, ám a Lotusok délután sem remekeltek, mert a pálya alacsony hőmérséklete miatt nem tudták megfelelően felmelegíteni az abroncsokat. A finn csak a 13. lett, Grosjean pedig a 15. legjobb időt autózta.
 
Második szabadedzés eredménye:
 
 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

  

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 kínai nagydíj michael schumacher második szabadedzés