2012. ápr 15.

A McLaren és a Mercedes is támogatja az FIA Bahreinnel kapcsolatos döntését

írta: FormaNet
A McLaren és a Mercedes is támogatja az FIA Bahreinnel kapcsolatos döntését

Az FIA pénteki hivatalos bejelentését - mely szerint megrendezésre kerül a Bahreini Nagydíj - követően elsőként a Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner nyilatkozott arról, hogy csapata tiszteletben tartja a döntést. A Red Bull után most a McLaren és a Mercedes is elégedettségének adott hangot.
 
 
Pénteken az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy az ellentmondásos hírek ellenére a Formula-1-es mezőny biztonsággal utazhat Bahreinbe a jövő héten, így a szezon negyedik versenye az előzetes program szerint megrendezésre kerül.
 
A hivatalos közleményt a legtöbben akkor még nem kommentálták, de a Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner már pénteken elmondta, hogy a csapat teljes mértékben elfogadja a döntést.
 
"Az FIA nyilván az összes érintett féllel egyeztetve hozta meg a döntést, amit teljes mértékben tiszteletben tartunk”- jelentette ki Horner.
 
Szombaton a McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh, illetve a Mercedes csapatfőnöke Ross Brawn is megszólalt az üggyel kapcsolatban, és mindketten elégedettségüknek adtak hangot, és szívesen fogadták a testület döntését.
 
"Nagyon nehéz ez számunkra, de elfogadjuk azok tanácsát, akiknek minden információ a rendelkezésükre áll arról, hogy mi történik. Az FIA számunkra elegendő biztosíték ahhoz, hogy elhiggyük, hogy egy biztonságos versenyt tudunk futni, ezért követjük a tanácsukat. Most nem azt látjuk, amit láttunk az elmúlt évben, az biztos. Ha megfelelő intézkedéseket végrehajtjuk, akár a legjobb versenyt is futhatjuk. Van sok pozitívuma is annak, hogy oda megyünk, ezért nem szeretnénk hiányozni” – mondta Ross Brawn.

 
Martin Whitmarsh hangsúlyozta, hogy nem Bahrein az egyetlen hely a naptárban, ahol szükség van biztonsági intézkedésekre. A szakember kiemelte például a közlekedésbiztonságot Indiába, vagy éppen Brazíliában a bűnözés elleni védelmet.
 
"Bahrein benne van a naptárban, és az FIA illetve a kereskedelmi jogok birtokosa is megerősítette, hogy benne is maradt, úgyhogy ami minket illet, versenyezni fogunk. Utazunk Brazíliába, és a legkülönfélébb helyekre, így tudatában vagyunk annak, hogy olykor szükség van biztonsági intézkedésekre bizonyos helyeken. Nem mindig olyan kényelmes a helyzetünk, mint azt szeretnénk, és az elmúlt évben is versenyeztünk ilyen helyszínen. De végül is nem mi döntünk erről, a versenynaptárban rögzítve van. Pénteken volt egy megbeszélés, ahol nem egy csapat jelezte aggodalmát, de ennek nem sok értelme volt.”
 
Az Autosport értesülése szerint a média képviselői közül többen kihagyják a Bahreini Nagydíjat, többek között a finn MTV3, és a japán Fuji TV stábja sem utazik a sivatagi helyszínre.

  

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

mercedes f1 mclaren bahrein formula 1 fia