2012. ápr 17.

A McLaren csapatfőnöke nem lát különösebb okot a sajnálkozásra

írta: FormaNet
A McLaren csapatfőnöke nem lát különösebb okot a sajnálkozásra

A McLaren szezonkezdése igen jól alakul, hiszen Jenson Button megnyerte az Ausztrál Nagydíjat, és Lewis Hamiltonnak kétszer is sikerült az első rajtkockából indulnia. Az utóbbi két futamon azonban nem a wokingiak pilótái állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára, ám ennek ellenére is a csapat jelenleg vezeti konstruktőrök versenyét, és pilótáik az első két helyen állnak a versenyzők pontversenyében. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem sajnálja túlzottan, hogy az utóbbi két versenyen nem sikerült a futamgyőzelem.

 
Jelenleg a legtöbben úgy gondolják, hogy az MP4-27 a legjobb autó a rajtrácson, ennek ellenére Fernando Alonsónak, és Nico Rosbergnek is sikerült legyőzni a wokingi istálló pilótáit.
 
A bahreini forróság kedvezhet a csapatnak, ám a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nincs meggyőződve arról, hogy az autó sebessége elég lesz a győzelemhez.
 
Whitmarsh az elmúlt két verseny, és a soron következő futam kapcsán így vélekedett: "Összességében mit kellene sajnálnunk? Sajnáljuk ugyan, hogy Lewis rajtbüntetést kapott (Kínában sebességváltót kellett cserélni), és emiatt hátrébbról kellett rajtolnia. Ha ez nem így van, elől lehetett volna, és a versenyt is irányíthatta volna.”
 
"A másik sajnálatos dolog, hogy Jensonnak nem sikerült tiszta pályát biztosítanunk, de úgy gondolom, hogy a három kiállásos stratégia helyesnek bizonyult, ha nem kellett volna forgalomban autóznia. Azt hiszem, versenyképesek vagyunk, és ami még fontos dolog, hogy van két remek pilótánk. Ha az időmérőn jobbak vagyunk mint ott (Kínában) voltunk, akkor a versenyünk is jó lesz.”
 
"Három nagyon különböző versenyen vagyunk túl, és azt hiszem, potenciálisan 20 nagyon különböző verseny lesz ebben az évben. Bizonyos értelemben ez elbűvölő.”
 
"Én élvezem, és úgy gondolom, azok az emberek is igazán élvezik, akik ezt nézik. Az hogy ki nyer majd Bahreinben, nem tudom megjósolni. Fogalmam sincs. Szeretném tudni, hogy mi, de majd meglátjuk, ha már ott leszünk.”
 
Bár a McLaren három kiállásos taktikája nem volt elég ahhoz, hogy legyőzzék Nico Rosberget (aki két kiálláson volt), Whitmarsh úgy véli, Button sokkal jobban megszorongatta volna a német riválisát, ha az utolsó boxkiálláson nincs a probléma a bal hátsó kerékkel, amely jelentős időveszteséggel járt.
 
 
"Ez csak egyike azoknak a dolgoknak. A stratégia helyesnek bizonyult. Szerettük volna, ha tiszta pályára megy ki. Körülbelül hat másodpercet veszített, majd a forgalom miatt mi még többet. És a gumik állapota is igen rossz volt a végére. A gumik megértése komoly segítség lehet, mint ahogy a képesség és a szerencse is elengedhetetlen. Vagy ha fordítva nézzük, kikerülni a megfelelő helyről, illetve a képesség és a szerencse hiánya is igen nehézzé teheti a versenyt.”
 
"Lehet spekulálni. Sokkal közelebb lettünk volna, ha Nico kerekei feladják, sőt meg is fogtuk volna, de úgy tűnt, a gumik még a végén is elég jók voltak. Szóval úgy gondolom, nem dobtuk el magunktól az első helyet. Ezért nem fogom magam túl sokat ostorozni. Szerintem megharcoltunk azért, hogy utolérjük” – vélekedett a McLaren csapatfőnöke.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 

Szólj hozzá

f1 mclaren forma1 lewis hamilton jenson button martin whitmarsh bahreini nagydíj