2012. ápr 21.

Rosberg volt a leggyorsabb az időmérő előtti egy órás edzésen

írta: FormaNet
Rosberg volt a leggyorsabb az időmérő előtti egy órás edzésen

Nico Rosberg a pénteki nap legjobb körideje után az utolsó szabadedzésen is a leggyorsabbnak bizonyult, a második helyen záró Sebastian Vettel lemaradása azonban már csak egy tized volt.

 
Ez a hétvége sem telik el büntetés nélkül, ezúttal a vasárnapi versenyen Pastor Maldonado rajtolhat majd öt hellyel hátrébb a kvalifikáción megszerzett helyezéséhez képest. A Williams venezuelai versenyzőjének autójában ki kellett cserélni a váltót. Némi hátrányba került a Force India is, bár nem büntetés, hanem a péntek délutáni másfél órás szabadedzés kihagyása miatt.  A csapat még mielőtt elhagyta a pályát, felkészítette autóit a szombati napra, így a versenyzők, Nico Hülgenberg és Paul di Resta kicsivel sűrűbb program elé nézett, de a csapatvezető-helyettes, Bob Fernely elmondta, hogy a rövidített nap ellenére nagyjából teljesíteni tudták a kitűzött tervet.
 
Pénteken ismét sok fejfájást okoztak a Pirelli abroncsok, de a hétvége előrehaladtával egyre jobb tapadásra lehet számítani.
 
A 60 perces trénig kezdetekor a levegő hőmérséklete 28, az aszfalté pedig 39 Celsius-fok volt.
A 10. percben a két Force India nyitotta meg a gyakorlást, majd perceken belül beindult a forgalom a pályán. Félidőnél Sebastian Vettel 1:34.225-ös idővel vezette a listát, mögötte Romain Grosjean és Michael Schumacher sorakozott.
 
A lágy gumikon hamarosan azonban az Ezüst Nyilak vették át az uralmat Nico Rosberggel az élen, majd beférkőzött közéjük Lewis Hamilton, aki pénteken nem volt teljesen elégedett az autójával, így brit a hétvége folyamán nem használja az új első szárnyat, inkább visszatért a korábbi verzióhoz. Jenson Button autójára viszont már az új légterelőt szerelték fel.

 
Az első három, Rosberg, Hamilton és Schumacher neve mellett 1:33-as idők sorakoztak illetve negyedikként Button csatlakozott a trióhoz. A Red Bullok az utolsó percekben villantottak az opciós gumikkal, és Vettel valamint csapattársa, Mark Webber kissé átrendezte a sorrendet. Az energiaitalosok csak Rosberget nem tudták túlszárnyalni. Vettel hátránya valamivel több mint egy tizedmásodperc volt, míg Webber köre négy tizeddel volt lassabb. Button így a hatodik helyig csúszott vissza, a top 10-be pedig még Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean és Fernando Alonso fért be.
A spanyol csapattársa, Felipe massa a 16. helyen zárt. A Ferrarik lemaradás tegnap óta mit sem változott, Alonso bő másfél-, míg Felipe már több, mint két másodpercet kapott a Mercedes német versenyzőjétől.
 
Harmadik szabadedzés eredménye

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 szabadedzés nico rosberg bahreini nagydíj