2012. máj 01.

Schumachert örömmel fogadta a tifosi Mugellóban

írta: FormaNet
Schumachert örömmel fogadta a tifosi Mugellóban

A Mercedes versenyzői az eső ellenére pozitívan értékelték az első mugellói tesztnapot. Nico Rosberg szerint az esős körülményekből is sokat tanult a csapat, Michael Schumacher pedig a Ferrari szurkolók meleg fogadtatásának örülhetett.

 

A mugellói kollektív teszt nyitónapját eső zavarta meg, ennek ellenére délelőtt változó időjárási feltételek mellett Nico Rosberg 49 kört tudott megtenni, és a csapat arra használta fel a körülményeket, hogy jobban megértsék az intermediate abroncsokat.

„Jól telt a délelőtt, és pozitívan indult a tesztprogramunk. Jó dolog látni, hogy új alkatrészek kerültek az autóra, és a szezon közbeni fejlesztéseink jól működnek. Néhány dolgot sikerült megtudnunk az esős körülmények között, ami hasznos. A mugellói pálya lenyűgöző, gyors és nagyon jó rajta vezetni. Éppen megfelelő a barcelonai felkészüléshez, hiszen itt is vannak gyors kanyarok. Alig várom, hogy csütörtökön újra visszakapjam a kocsit, és teljes programot futhassunk” - értékelt Rosberg, aki az ötödik legjobb időt érte el az első tesztnapon.
 
Csapattársa, Michael Schumacher délután ugyan néhány kör erejéig kilátogatott a pályára, de mért kört nem futott, így részletekről nem tudott beszámolni, annak azonban nagyon örült az egykori ferraris, hogy a tifosi nagy rajongással fogadta.
 
„Sajnos nem tudtunk produktív munkát végezni délután, mert az időjárás lehetetlenné tette a vezetést. Ezért is jó, hogy délelőtt gyűjtöttünk valamennyi adatot, mert így a lehető legjobban fel tudjuk készíteni az autót holnapra. Ma délután csak annyit tudtam tenni, hogy leellenőrizzem, van-e értelme futni  - nem volt -, és legalább az esőben várakozó nézőknek néhány pillanat erejéig meg tudtam mutatni az autót. Sok év után jó volt újra Mugellóban lenni, és el kell mondjam, nagy öröm volt számomra a tifosi meleg fogadtatása.” 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
 
Szólj hozzá

teszt mercedes f1 formula 1 mugello michael schumacher nico rosberg