2012. máj 04.

Rosberg: A Mercedesszel mindig számolni kell

írta: FormaNet
Rosberg: A Mercedesszel mindig számolni kell

Néhány csapat szerint a mugellói teszt felesleges időtöltés és pénzkidobás volt, Nico Rosberg azonban nem így látja, és bár a pálya karakterisztikája nem fekszik túlságosan a Mercedesnek, ettől függetlenül a Formula-1 hivatalos honlapján a német elárulta, ebben a három napban rengeteg dolgot megértettek a beállításokkal és a gumikezeléssel kapcsolatban.
 
 
Nico, véget ért a mugellói teszt, és most már Barcelonába készül a csapat. Milyen volt az utolsó napod, miután a nyitónap nem volt túl tartalmas a rossz körülmények miatt?
 
Nico Rosberg: Ez valóban egy jó nap volt, és sok programot be tudtunk fejezni, amit kitűztünk magunk elé.  Ami igazán fontos volt, hogy most már megértettük, miért mentünk Sanghajban olyan jól, majd ezután Bahreinben már kevésbé. És persze mindemellett már a következő versenyre, a Spanyol Nagydíjra készültünk.
 
Akkor légy szíves világosíts fel minket arról, hogy miért történt a sanghaji győzelem után egy minden bizonnyal kiábrándító bahreini szereplés?
 
NR: Szerintem ebben az évben a jó szezon kulcsa, hogy megértsük pontosan miért adódnak problémák a gumikkal egy-egy versenypályán, majd ezután miért működnek jól egy másik helyszínen. Elmondhatom, hogy sokat tanultunk erről, ami a soron következő versenyeken segítségünkre lesz.
 
Szóval a titok az abroncsok kezelésében rejlik?
 
NR: Nos, azt hiszem találtunk néhány paramétert, amik mindezt befolyásolják, és ez meglehetősen érdekes. Azt kell mondjam, elképesztő volt látni ahogy egyre jobban megértettük, hogyan tudunk egyre hosszabb távot megtenni.
 
Szóval pontosan milyen következtetést tudsz levonni a tesztből?
 
NR: Általánosságban azt kell mondjam, hogy ez a pálya nem tetszik annyira, mert szinte csak gyors kanyarokból áll - és ez az a pont, ahol pillanatnyilag még nem vagyunk túl erősek. Ez egy olyan terület, aminek még némi gondolkodást igényel a megértése, hiszen egyértelműen ez a legkritikusabb pont ami miatt pozíciót vesztettünk Bahreinben. Ettől eltekintve, el lehet mondani, hogy képesek voltunk sok kilométert megtenni, és sokat tanultunk főleg a beállításokról. Ez minden, amit mondhatok.
 
Mi a véleményed az új karbon sebességváltóról? Mit vársz tőle?
 
NR: Erről nem tudok semmit mondani.

 
A csapatok kérték a szezon közbeni tesztet, most pedig néhányan azt mondják, hogy elpazarolt idő, és pénzkidobás, főleg egy olyan pályán, mint Mugello, melyről senkinek nincs elegendő információja ahhoz, hogy meg lehessen tudni, valójában mennyire jó vagy rossz a fejlesztés iránya…
 
NR: Nem mennék bele a gazdasági érvelésbe. Csak versenyző szemszögéből tudok válaszolni, és azt kell mondjam, hogy nagyon sok minden miatt tetszett, mert látom, hogy mennyit segítet a csapatnak, és nekem is.
 
A versenytársak mindannyian egyetértenek abban, hogy számolniuk kell a Mercedesszel Barcelonában…
 

NR: A Mercedesszel mindig számolni kell, nem csak Barcelonában! Az Ezüst Nyíl egy szenvedélyes kihívó… (nevet) 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

teszt mercedes f1 formula 1 mugello nico rosberg