2012. máj 06.

F1 A Sauber jelentős fejlesztésekkel érkezik a Spanyol Nagydíjra

írta: FormaNet
F1 A Sauber jelentős fejlesztésekkel érkezik a Spanyol Nagydíjra

A Bahreini Nagydíj némi csalódást okozott a Saubernek, miután Sergio Perez csak a 11., míg csapattársa, Kobajasi Kamui csak a 13. helyen ért célba. A svájci alakulat azonban ennek ellenére is optimista, és bíznak abban, hogy az azóta elkészült frissítések hozzásegítik a pilótákat, hogy előreléphessenek a jövő heti Spanyol Nagydíjon.

 
A Sauber a héten Mugellóban tesztelte az új alkatrészeket, egy új első szárnyat, új diffúzort, és az autó borításán, karosszériáján is változtatások történtek.
 
Az alakulat mexikói pilótája, Sergio Pérez - aki tavaly, első szezonjában a Spanyol Nagydíjon szerezte meg első világbajnoki pontjait, kilencedik helyével, - idén a C31-el Malajziában rendkívül versenyképesnek mutatkozott, amikor megszerezte élete első dobogós helyezését, miután Fernando Alonsót is kissé megszorongatva másodikként ért célba. A rendkívül tehetséges, 22 éves versenyző sokat vár az új aerodinamikai fejlesztésektől, és bízik abban, hogy minél több pontot sikerül majd gyűjtenie a szezon további versenyein.
 
„Számomra a Circuit de Catalunya pályán versenyezni az egyik legkülönlegesebb esemény a naptárban. Nagyon jól ismerem a pályát még a GP2-ből, és a tavalyi Formula-1-es futam alapján is, és természetesen a tesztek alapján. Ott szereztem meg életem első F1-es pontjait tavaly, amikor a kilencedik helyen végeztem. Remélem idén is szerzek néhány pontot. A legutóbbi futam Bahreinben nagy csalódás volt, úgyhogy remélem, az új aerodinamikai csomag jól működik majd Barcelonában.”
 
A mugellói tesztek hatékonyságát, és jelentőségét néhány csapat megkérdőjelezi, különösen, hogy az első napon az eső jelentősen hátráltatta a munkát, ám a Saubernél úgy vélik, a tesztek hatékonyak voltak, és bíznak abban, hogy már a Spanyol Nagydíjon is érzékelhető lesz annak pozitív hatása.
 
„A barcelonai pálya nagyon összetett. A legkülönfélébb tulajdonságokkal, lassú, közepes és gyors kanyarokkal, és irányváltásokkal” – mondta Giampaolo Dall'Ara a Sauber pályamérnöke. „Mugelloban jelentős frissítéseket teszteltünk, új első szárnyat, új karosszériát, beleértve egy új kipufogó kilépést, és egy új diffúzort is. A tesztek eredményei biztatóak. Azonban az összes csapatnak voltak fejlesztései, ezért csak a következő hétvége ad visszaigazolást, hogy képesek leszünk-e megerősíteni helyzetünket, versenytársainkhoz képest. Mindazonáltal bizakodó vagyok, hogy erős teljesítményt tudunk nyújtani Barcelonában.”
 
 
 
A Sauber eddigi legjobb eredményét a Spanyol Nagydíjon 1996-ban, és 2002-ben érte el, amikor Heinz-Harald Frentzen, majd hat év múlva Nick Heidfeld is a negyedik helyen ért célba a barcelonai pályán. A svájci alakulat idén már volt ennél előrébb, és ennek alapján, illetve az idei év viszonylag kiszámíthatatlan erőviszonyai alapján, talán láthatjuk még az alakulat pilótáit dobogóra állni.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
         

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 aerodinamika forma1 sauber spanyol nagydíj sergio perez f1 fejlesztések