2012. máj 06.

F1 Christian Horner is reagált a Webber-Ferrari találgatásokra

írta: FormaNet
F1 Christian Horner is reagált a Webber-Ferrari találgatásokra

Mark Webber Ferrarihoz történő szerződésével kapcsolatos találgatásokra reagált a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner is, aki semmi okot nem lát arra, hogy az ausztrál veterán elhagyja a csapatot a maranellóiak miatt.

 
A napokban Mark Webber elmondta, hogy nem valósak azok a pletykák, melyek szerint az alku már megszületett, és jövőre ő váltja Felipe Massát a Ferrarinál. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is úgy érzi, hogy Mark nagyon szívesen maradna még az energiaitalosok kötelékében.
 
„Úgy tűnik minden tavasszal visszatérő hír, hogy Mark megy a Ferrarihoz, de mégsem visel vörös overállt. Azt hiszem elkerülhetetlenek azok a találgatások, hogy szinte minden versenyzőt, aki a boxutcában van, összefüggésbe ne hozzák Fernando (Alonso) jövő évi lehetséges csapattársaként. De mi saját magunkra koncentrálunk.”

„Mark jól érzi magát a csapatban, boldog, hogy itt van, és mi is elégedettek vagyunk vele. Mint ahogy az előző szezonban is tettük, most is az év későbbi szakaszában fogunk leülni, hogy megbeszéljük a jövőt. Azt hiszem Mark elégedett azzal, hogy most  erős helyzetben van, de ennek az üzletnek elkerülhetetlen része a spekuláció.”

Bár ebben a szezonban eddig Mark Webber még nem állhatott dobogóra, ettől függetlenül láthatóan sokkal jobb formában van, mint tavaly, és Horner arra számít, hogy az ausztrál a szezon hátralévő részében is erős lesz.
 
 
 
„Mark nagyon jól ment az első néhány versenyen. Jól érzi magát az autóban, idén más a hozzáállása, és teljesen egyértelmű, hogy jó formában van. Négyszer negyedik… persze szeretnénk a dobogón látni, de ezek fontos pontok, és nagyon erősen versenyzett. Az biztos, hogy egy nagyon erős idénye lesz velünk. Azt gondolom jó dolog, hogy tolják egymást, ez mindig a legjobbat hozza ki Sebastianból is. Mindig olyan csapattársat akarsz, aki magasra teszi a lécet. Van egy jó dinamika kettőjük között, erősítik egymást, van egy ütőképes kocsink, ez az amit akartunk.”
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 red bull mark webber christian horner