2012. máj 17.

F1 Grosjean szerint a csalódottság is bizonyítja, hogy csapata mennyire hisz a győzelmben

írta: FormaNet
F1 Grosjean szerint a csalódottság is bizonyítja, hogy csapata mennyire hisz a győzelmben

Romain Grosjean a Lotus F1 Team hivatalos oldalán értékelte a Spanyol Nagydíjon megszerzett negyedik helyét. A francia pilóta nem titkolta, hogy előzetesen ennél jobb eredményre számított, de az időjárás és a kissé elrontott rajt nem segített rajta. Grosjean úgy véli, jó dolog ha a csapatnál ennél többre vágynak, hiszen ez azt bizonyítja, hogy a Lotus nagyon is hisz a győzelemben.

 
Romain, Spanyolországban negyedik lettél, amivel tovább gyarapítottad a pontjaid számát. Mit gondolsz a versenyről?
 
Romain Grosjean: Mindig jó dolog pontokat szerezni, de az biztos, hogy többre számítottunk. A hűvösebb hőmérséklet nem segített nekünk, és a startom sem volt olyan jó, mint szerettem volna. Szóval mindkét tényezőt ki fogjuk elemezni a következő verseny előtt. Vannak persze pozitívumok is, például, hogy ismét a top ötben végeztünk, és a verseny utolsó szakaszában az autó nagyon erős volt, így megpróbáljuk ezt továbbvinni Monacóba.
 
Úgy hallottuk, volt néhány incidens az első néhány kanyarban… hatással volt ez az autóra bármilyen formában is?
 
RG: Volt néhány nagyon apró koccanás, és az autóm első szárnyának egyik terelőlemeze megsérült. Ez sajnos néhány kérdést felvetett a verseny korai szakaszában, de a kiállásomnál történt némi kiigazítás az első szárnyon, ezután pedig úgy tűnt, hogy elmúlt a probléma. A csapat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy orvosolták a gondot - és a változtatást után az autó tökéletesen szárnyalt!
 
Nem gondolod, hogy a lágy gumikra való váltás talán kissé elhamarkodott döntés volt?
 
RG: Hogy őszinte legyek, azt hiszem, hogy a stratégiánk nagyjából jó volt, csak lecsökkent a pályahőmérséklet ami kissé kifogott rajtunk, különösen azután, hogy a harmadik szabadedzésről nem volt használható összehasonlítási adatunk. Figyelembe véve, hogy nem volt teljesen tökéletes napunk, viszonylag elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Jó dolog kicsit csalódottnak lenni egy harmadik és negyedik hely után, mert az azt mutatja, hogy a csapat mennyire hisz abban, hogy futamot tudunk nyerni. De ha tavaly valaki felajánlja nekem ezt az utolsó két eredményt, akkor azonnal aláírtam volna!

 
Két hét múlva Monaco következik, izgatott vagy?
 

RG: Monaco nagyon különleges lesz, mint mindig. A légkör hihetetlen, és többé-kevésbé Franciaországban leszünk, ami nekem nyilvánvalóan nagyon jó dolog! Nekünk, francia versenyzőknek ez majdnem hazai nagydíj, és amikor majd a versenyző parádén végigvonulunk, nagyszerű lesz látni néhány  zászlót. Hatalmas motivációt ad mindhármunk számára. Már alig várom! 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 romain grosjean