2012. máj 18.

F1 Kovalainen úgy érzi, a Caterham a középmezőnnyel harcolhat Monacóban

írta: FormaNet
F1 Kovalainen úgy érzi, a Caterham a középmezőnnyel harcolhat Monacóban

A Caterham idei teljesítménye a tavalyihoz képest ugyan némi javulást mutat, de egyelőre még nem hozzák a csapat által is megfogalmazott elvárásokat, mely szerint szeretnék megközelíteni, vagy akár elérni a középmezőny végét. Az istálló finn pilótája, Heikki Kovalainen azonban abban reménykedik, hogy Monacóban valami különlegesre lehetnek képesek.

 
 
A rövid kör, és az utcai pálya lassabb jellege közelebb hozhatja a mezőnyt egymáshoz Monacóban, ami segíthet a Caterham autóknak, miután az eddigi futamokon a sebesség tekintetében nem sikerült még közel kerülni kitőzött céljukhoz.
 
Éppen ezért a finn pilóta úgy érzi, a monacói pályán lehetősége lesz valóban a középmezőnnyel harcolni.
 
„A monacói az a verseny az F1-ben, melyet mindenki szeretne megnyerni, és ez nem csupán egy híres F1-es verseny, hanem a világ egyik legnagyobb eseménye is. A pilóták számára meglehetősen kemény futam, az autón belül, és kívül is, de ez a kihívás, és valóban élvezetesek ezek a versenyek, körbe az utcákon, ahol valóban reflektorfénybe vannak az F1-es versenyzők.”
 
 
„Ez az egyik olyan pálya, a versenyek közül, ahol a csomagunk kaphat talán némi esélyt arra, hogy valami különlegeset csináljunk. Tavaly a 14. helyen végeztem, ami az egyik legjobb befejezésünk volt a szezonban, így remélem, képesek leszünk idén javulni. Ebben az évben már van Kers-ünk, és az autónak is jobb a versenytempója, és a kocsink is némiképpen könnyebben kezeli a gumikat néhány élcsapaténál, ami lehet, hogy segít majd nekünk egy jó versenyvégeredményt elérni" – bizakodott a finn pilóta a Monacói Nagydíj előtt.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

forma1 caterham heikki kovalainen monacói nagydíj