2012. máj 24.

F1 Különleges sisakfestések Monacóban

írta: FormaNet
F1 Különleges sisakfestések Monacóban

Az szezon legpatinásabb versenyére, a Monacói Nagydíjra egyáltalán nem szokatlan,  hogy a versenyzők valamilyen különleges sisakfestéssel érkeznek, mindig valami személyes dolgot, esetleg üzenetet fejeznek ki, vagy éppen adománygyűjtő célt szolgálnak. Idén sincs ez másként.


  
Kimi Räikkönen az 1976-os világbajnok, James Hunt előtt tiszteleg, aki vad és szabadszellemű életmódja miatt a finn versenyző példaképe.
 
Néhány éve, még ferraris debütálása előtt Kimi egyszer egy motorosszán versenyre is James Hunt álnéven nevezett be, ezen a hétvégén pedig monacói sisakfestése megegyezik Hunt egykori fejfedőjével, ami szinte teljesen fekete, néhol piros és sárga színnel tarkítva, oldalán pedig James Hunt felirat áll.
 
Hunt 1993. június 13-án halt meg szívrohamban.
 
 
 
 
Fernando Alonso sisakfestése egy klasszikus Ferrari, egy gördülő kocka, és néhány monacói részletből áll. A verseny utáni hétvégén árverezésre kerül, és az összeg a gyermekek közlekedésbiztonságának kampányára fordítódik, amely mögött Fernando Alonso alapítványa áll.
 
 
 
Jean-Eric Vergne honfitársának, az egykori F1-es versenyzőnek, Jean Alesinek kíván jó szerencsét első Indy500 versenyéhez, ami a Monacói Nagydíj napján lesz. A Toro Rosso francia versenyzőjének sisak dizájnja megegyezik Alesi utolsó F1-es évében (2001) viselt sisakfestéssel. A sisakon egy üzenet is olvasható: „Forza Jean Indy500 2012.”
 
"Szerettem volna megnézni Jeant az Indy500-on, aztán jött a hír, hogy én fogom vezetni az egyik Toro Rossót, és persze ez éppen egybeesik Monacóval. De már akkor elhatároztam, hogy valami különleges dologgal készülök Jean debütáló Indy futamára, és így jött az ötlet, hogy egy különleges sisakfestéssel fejezem ki tiszteletemet. Azt hiszem jól néz ki, és remélem mindkettőnknek szerencsét hoz a hétvégén” - beszélt Vergne a különleges ötletről.
 
 
 
Sergio Pérez egy mexikói író, színész, rendező, Roberto Gómez Bolanos egyik figurájának, "Chespiritónak" nagy rajongója. Chesperito népszerű Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban, és a Sauber csapaton belül is.
 
Két sisak készül ezzel a különleges dizájnnal, ebből az egyik árverésre kerül, a Pérez által nemrégiben létrehozott  "Fundacion Checo Pérez" alapítvány javára, amely a mexikói árvák megsegítésére jött létre.
 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 

Szólj hozzá

f1 alonso formula 1 raikkönen monacó pérez vergne sisakfestés