2012. máj 26.

F1 Prost szerint az idei kiszámíthatatlanság már túl sok

írta: FormaNet
F1 Prost szerint az idei kiszámíthatatlanság már túl sok

Alain Prost szerint az idei Formula-1-bajnokság talán túlságosan is kiszámíthatatlan, de ezzel együtt úgy véli, hogy ez még mindig jobb a sportnak, mintha egyetlen egy ember dominálna, ahogy 2011-ben Sebastian Vettel tette.

 
 
A Formula-1 négyszeres világbajnok legendája, Alain Prost - aki idén először tett személyes látogatást a széria versenyhétvégéjén - üdvözölte az idén tapasztalt rendkívüli izgalmakat, de talán kissé már túlságosan is kiszámíthatatlannak tartja, hogy az eddigi öt helyszín öt különböző győztest avatott.
 
"Ha megkérdezném magamtól, igen, talán azt mondanám, hogy mindez talán már kissé túlságosan is kiszámíthatatlan” – mondta Prost egy új Renault Alpina bemutatóján Monacóban.
 
"Tudod, hogy ez az F1, és kicsit többet szeretnél megérteni abból, ami az F1-ben történik, de az F1 már megváltozott, és a közönség is megváltozott. Nem is lehet összehasonlítani a 10, 20 vagy 30 évvel ezelőtti időszakkal. Most a közvélemény meglehetősen örül annak, hogy nem minden alkalommal ugyanazt a versenyzőt, vagy ugyanazt az autót látja nyerni. A mai F1-ben az a legrosszabb dolog - ha egy autó vagy az egyik versenyző túlságosan dominál.”
 
"A mostani kiszámíthatatlanság nem az, amit szeretnék látni, de megértem a közönséget is, és az emberek most jobban érdeklődnek emiatt.”
 
"De ha belegondolok, a mérnököknek és a csapatoknak ez egy rémálom lehet, szóval talán már egy kicsit túlságosan is sok. De legalább megvan a műsor, és ettől a kiszámíthatatlanságtól az emberek még inkább figyelemmel követik az F1-et, ami jó dolog.”
 
 
Prost úgy véli, hogy ebben az ingadozó bajnokságban a pilótáknak át kell értékelniük a versenyekhez való hozzáállásukat, és az állandó teljesítmény valamint az összhang elengedhetetlen lesz a sikerhez.
 
"Más az, ha több potenciális nyertes van, mint amikor tudod, hogy van egy rivális, akit le kell győznöd. Ebben a bajnokságban fontos lesz, hogy a versenyző minden alkalommal pontszerző legyen. Néha nyerni kell, de lényeg, hogy következetesnek kell lenni.”
 
Arra a kérdésre, hogy kit favorizál az idei vb címre, Prost a következőt válaszolta: "A szezon előtt azt mondtam volna, hogy talán Jenson Button lesz a bajnok. De ma már nem tudom. Mondjuk azt, hogy Jenson mert lehet, hogy ő az idény során következetesebb tud lenni, de nem vagyok biztos benne.”

 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 alain prost 2012 es világbajnokság monacoi nagydíj