2012. máj 29.

F1 Boullier szerint Kimi Räikkönen számára továbbra is cél lehet a világbajnoki cím

írta: FormaNet
F1 Boullier szerint Kimi Räikkönen számára továbbra is cél lehet a világbajnoki cím

Sem a Lotus, sem pedig Kimi Räikkönen számára nem a várokozásoknak megfelelően alakult a Monacói Nagydíj, ám a csapatfőnök, Eric Boullier úgy gondolja, a finn klasszisnak még mindig a világbajnoki címet kell megcéloznia a szezon további részében.

 
Räikkönen számára már az első monacói szabadedzés sem indult jól, miután csapata a kormánymű szerelésével töltötte el a másfél órát, ami miatt a finnek ki kellett hagynia a gyakorlást, majd a második edzésen az eső is hátráltatta munkáját, így legjobb köre csak a 19.helyre volt elegendő.
 
A szombati szabadedzésen Kimi továbbra is csak a középmezőny idejével tudta felvenni a harcot, és a 12. helyen végzett, az időmérőn azonban némiképpen sikerült előrelépnie, végül a nyolcadik helyre kvalifikálta magát.
 
A verseny során a gumik kezelése okozott némi problémát, és végül Michael Schumacher kiesését követően a két pontot érő kilencedik helyre sikerült behoznia az E20-ast.
 
A csapatfőnök, Eric Boullier a kudarc ellenére is úgy érzi, az autó és a pilóta is megfelelően versenyképes, hiszen Räikkönen csupán egy futamgyőzelemre van lemaradva a bajnokság éllovasától, Fernando Alonsótól, és biztos abban, hogy a következő versenyeken képesek lesznek ezért a győzelemért harcba szállni.
 
„A végén Kimi két pontot szerzett, ami kiábrándító, de a mezőny szoros, így nem veszítettünk túl sokat ellenfeleinkkel szemben. Azonos pontunk van a Ferrarival a konstruktőrök versenyében, miközben Kimi 25 pontra van Fernando Alonsótól, aki vezeti jelenleg a bajnokságot. Bármi megtörténhet, a világbajnokság teljesen nyitott. Jelenleg már Montreálra tekintünk előre, amely az első alacsony leszorítóerős pálya a szezonban, és ahol az E20-nak erősnek kell lennie."
 
 
Monacóra visszatekintve Boullier elmondta, hogy a Lotus sebessége jobb volt, mint azt az eredmények mutatják, de a gyenge időmérős teljesítmény miatt nagy árat kellett fizetniük.
 
„Két egymást követő dobogós eredménnyel érkeztünk meg Monacóba, és valóban nem tudtuk, mit várhatunk egy ilyen egyedülálló pályán. Az időmérő előtt nyilvánvaló volt, hogy az E20 versenyképes lesz, de végül a dolgok nem úgy alakultak, ahogy azt terveztük. A rácson elfoglalt helyünk nem tükrözte a valós sebességünket, de ez további lökést ad számunkra az elkövetkező hétvégéken."
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
   

 

 

Szólj hozzá

f1 lotus forma1 kimi raikkönen e20 monacói nagydíj