2012. jún 01.

F1 Alain Prost továbbra is Buttont tartja esélyesnek

írta: FormaNet
F1 Alain Prost továbbra is Buttont tartja esélyesnek

A fordulatokban és meglepetésekben gazdag 2012-es szezon ellenére folyamatosak az esélylatolgatások, és az eddigi hat futam alapján sokan próbálnak meg következtetéseket levonni a bajnokság végső kimenetelét illetően. Így van ezzel a Formula-1 egyetlen négyszeres világbajnoka, Alain Prost is, aki az utóbbi három versenyen mutatott gyenge szereplés ellenére is úgy gondolja, Jenson Buttonnak nagy esélye van megszereznie második világbajnoki címét.

 
Szinte már közhelyszerű az a megállapítás, hogy Jenson Button gumikezelése a versenyek alatt kiemelkedő, sőt sokan az egykori bajnok, Alain Prost stílusához hasonlítják a mclarenes pilóta gumikímélő versenyzését, mellyel gyakran kitűnik riválisai közül. Prost is ezt a tábort erősíti, és elsősorban vezetési stílusában látja a brit pilóta legnagyobb esélyét.
 
"A szezon kezdetekor, az első verseny előtt azt mondtam, hogy Jenson Button lehet a világbajnok, a gumik miatt” – idézte Prostot a Reuters. „Ma nem tudom, de talán Jensont mondanám ismét, mert ő az egyik legkövetkezetesebb pilóta az évben. Szeretem a hozzáállását akkor is amikor autóban van, és olyankor is, amikor autón kívül.”
 
"Kedvelem Mark Webbert is. Kedvelem ezeket az urakat. Nagyon sok kedves srác van ma a Formula-1-ben. Ez egy egészen kitűnő generáció.”
 
A négyszeres világbajnok is megerősítette a sokakban megfogalmazódott véleményt, mely szerint a következetes teljesítmény lesz az, ami az egyik pilótát hozzásegítheti ahhoz, hogy az év végén világbajnok legyen. Különösen azután a rekord után, mely egyedülálló az F1 történelmében, hogy az első hat versenyen hat különböző győztes ünnepelhetett.
 
„Fernando Alonso jó példa a következetességre ebben a szezonban. Mindig jól nyomja, és mindig ott is van a pontszerzők között. Mikor a szezon kezdetén az autója nem volt annyira jó, akkor is megragadott minden kínálkozó lehetőséget…Pontszerző helyeken zárt, és ez tipikus példája annak, hogy úgy is lehet világbajnokságot nyerni, ha nem a tiéd a legjobb autó.Fernando nagyon jól ért ehhez, és a többi pilóta is nagyon jól tudja, hogy Fernando így vezet.”
 
A francia bajnok természetesen nem hagyta ki Kimi Räikkönent sem, jelezve, hogy a finnt is képesnek tartja arra, hogy beleszóljon a bajnokságba.
 
 
„Kedvelem őt, mert ő az aki legkevésbé játszik valamiféle szerepet. Mindannyian ismerjük, és a pozitív hozzáállása, és az, ahogyan vezet, összességében egyáltalán nem rossz. Ez egészen hatásos. Képes nagy meglepetés okozni idén.”
 
Prost professzor honfitársát, Romain Grosjeant is dicsérte, és úgy tippeli, hogy első F1-es futamgyőzelme már nem várat sokat magára.
 
„Az hiszem, jó esélye van, mert egészen jól megy, és az autója is az egyik legjobb. Lehet, hogy a legkiegyensúlyozottabb autó az év eleje óta. Jelenleg magabiztos, és sok támogatást kap a csapaton belül, és kívülről is, ami még több magabiztosságot ad neki, hogy minden rendbe legyen” – vélekedett a Formula-1 57 éves legendája.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
 
 
 
Szólj hozzá

f1 forma1 fernando alonso kimi raikkönen jenson button alain prost romain grosjean