2012. jún 05.

F1 Alonso szerint a hétvége választ ad arra, hogy a Ferrari harcolhat-e a vb címért

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint a hétvége választ ad arra, hogy a Ferrari harcolhat-e a vb címért

Fernando Alonso úgy véli, hogy a hétvégi Kanadai Nagydíj többek között arra is választ ad, hogy a Ferrari elég versenyképes lesz-e a szezon hátralévő részében ahhoz, hogy a világbajnoki címért folytatott küzdelem egyik kihívója legyen.

 
 
A Ferrari gyenge szezonkezdése ellenére jelenleg Fernando Alonso vezeti a világbajnoki tabellát három pontos előnnyel Sebastian Vettel és Mark Webber előtt. A spanyol kétszeres bajnok megnyerte a maláj nagydíjat, illetve dobogós eredményt ünnepelhetett Spanyolországban és Monacóban.
 
A Ferrari már elismerte, hogy év elején a tapadással, valamint a végsebességgel adódtak problémák, és mivel a montreali versenypályán mindkettő elengedhetetlen a sikerhez, ezért Alonso úgy véli, hogy ez a hétvége választ ad arra, mennyit sikerült javulnia az F2012-nek.
 
"Úgy gondolom, hogy a szezon eleje óta ezeken a területeken javultunk, és Kanada egy jó teszt lesz ebben a tekintetben. Remélhetőleg a hétvégén azt fogjuk látni, hogy a Ferrari versenyképes, és ez fontos lesz számunkra nem csak ezen a versenyen, hanem az egész hátralévő szezonban” – jelentette ki a kétszeres bajnok, aki ugyan nem akart jóslatokba bocsátkozni, ugyanakkor semmi okot nem lát arra, hogy Kanadában miért ne harcolhatna a futamgyőzelemért.
 
"Nehéz ezt előre megmondani, hiszen nagyon kiszámíthatatlan a szezon, és mindenki átesett már hullámvölgyeken az eddigi hat versenyen. Azonban semmilyen okot nem látok arra, hogy a Ferrari miért ne lenne versenyképes Kanadában, és miért ne harcolhatna az első helyért.”
 
A kétszeres világbajnok hozzátette, hogy a pontverseny jelenlegi állása ellenére, nem pihenhetnek, hiszen még nagyon hosszú az út a novemberi szezonzáró Brazil Nagydíjig.
 
"Az még csak a kezdet, hogy vezetjük a bajnokságot, a végső cél az, hogy az utolsó, brazíliai futam után is mi vezessük. Ez egy hosszú bajnokság, és az első néhány verseny hozott nekünk annyi pontot, hogy az élen legyünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy javulnunk kell. Gyorsabbá kell tennünk az autót, és keményen kell dolgoznunk úgy, hogy közben ne hibázzunk, és következetesek maradjunk, ami nem éppen a legegyszerűbb dolog ebben a bajnokságban” - idézi Alonsót a csapat hivatalos weboldala.
 
 
A hétvégén kezdetét veszi a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság, és vasárnap a spanyol válogatott Olaszország ellen lép pályára. Alonso természetesen bízik hazai csapata sikerében, de a futamgyőzelem még édesebb lenne számára.
 
"A spanyol labdarúgó válogatott erős volt az elmúlt két évben, így azt kell, mondjam, hogy Spanyolország a legesélyesebb ebben a bajnokságban. Ha vasárnap meg tudom nyerni a versenyt, akkor az egy fantasztikus nap lesz, függetlenül a meccs eredményétől.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 
 
 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 fernando alonso montreal kanadai nagydíj