2012. jún 11.

F1 Ron Dennis szerint egyáltalán nem biztos, hogy Hamilton a McLarennél marad

írta: FormaNet
F1 Ron Dennis szerint egyáltalán nem biztos, hogy Hamilton a McLarennél marad

Az idei pilótakeringő még nem indult el, ám az köztudott, hogy az év végén több versenyzőnek is lejár a szerződése, ami minden bizonnyal némi kavarodást idézhet elő az év folyamán. A McLaren kanadai futamgyőztese, Lewis Hamilton is azon pilóták közé tartozik, akik elvileg 2012 végén szabadon igazolhatnak bármelyik alakulathoz. Sokan vélik úgy, hogy a brit marad a McLarennél, és a hosszabbítás szándékát mindkét fél megerősítette, ám Montrealban a wokingi csapat elnöke, Ron Dennis utalt arra, hogy ez azért nem is annyira egyszerű. A kulcs mint annyi más esetben az F1 világában a pénz.


hamilton-ron dennis.JPG 

A vasárnapi versenyt követően - nem sokkal azután, hogy Hamilton kiváló versenyzéssel megszerezte idei első-, összességében pedig 18. F1-es futamgyőzelmét - a Sky Sport F1 arról kérdezte Ron Dennist, hogyan lehet az, hogy még mindig csak megbeszélések folynak a brit pilóta szerződéséről?

"Ez egy bonyolult helyzet. A most lejáró szerződését még olyan időben írta alá, amikor a gazdasági helyzet némiképp más volt. Most meg kell találnunk valamiféle egyensúlyt.”

Az elnök így folytatta: "Nyilvánvaló, hogy majd szétnéz, hogy mi az, ami elérhető számára, merre tudna menni, és mi és szétnézünk, ki az aki megszerezhető.”

"A végén pedig reméljük, minden megoldódik, hiszen, ő a karrierje kezdete óta része ennek a csapatnak, és eddig is jelentős szerepe volt, ez tény, bármiféle döntés is születik bármely fél részéről. Erről azonban még túl korai lenne beszélni.”

Sokan rácsodálkoznának arra, ha Hamilton helye megüresedne (és bizonyára sok pilóta mindent megtenne, hogy bekerülhessen a helyére), ám a pénz nagy úr, és úgy tűnik, a 2008-as világbajnok új menedzsmentje a Simon Fuller XIX Entertaintment ezt nagyon komolyan veszi, a "Hamilton márka” építése során.
Az ünneplés során Ron Dennis viccesen megjegyezte: "Nagyon jó a fizetése. Biztosan több mint amennyi az enyém.”

A jelek szerint Hamilton személyiségének valamennyire jót tett személyes menedzserének, Didier Cotonnak a jelenléte, hiszen az idei évben sokkal érettebb és nyugodtabb a tavalyi szezonhoz képest. Dennis erről így vélekedett: "Lewisnak kemény év volt a tavalyi, aminek számtalan sok oka volt, és nem csak a pályán vagy a kocsiban, néhány dolog az életében történt ezek közül.”

"Ő még mindig egy fiatal srác, és én még mindig azt hiszem - némileg talán betegesen -, hogy a legutolsó dolog amit meg kell tanulni az az, hogy hogyan kell meghalni, de addig minden egyes napon tanulni kell valamit. Ez egy kihívásokkal teli része az életének, és hiszem, hogy jól halad. Most már sokkal összeszedettebb, sokkal nyugodtabb, és úgy vélem ez a fontos.”

"Most már nyugodt lehet azért, amit a csapatnak kell megtennie. Az elmúlt versenyeken túlzottan is feszültek voltunk. Azért a néhány hibáért amiket elkövettünk, túl nagy volt rajta a nyomás, de ez a verseny egészen megnyugtatja majd az egész csapatot.”

Hogy végül majd a döntésnél az egymás iránti lojalitás, avagy az új menedzsment által diktált anyagiak kerekednek felül, még nem tudható, ám Ron Dennis kijelentéséből az egyértelműen kiderült, hogy a csapat "édes gyermeke" talán elkezdi saját útját járni.

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton ron dennis formula-1