2012. jún 13.

F1 Charlie Whiting mindent rendben talált az új amerikai pályán

írta: FormaNet
F1 Charlie Whiting mindent rendben talált az új amerikai pályán

Az Egyesült Államok Formula-1-be való visszatérésével kapcsolatban az elmúlt évben számtalan ellentmondásos hír érkezett, ám az év végén Bernie Ecclestone-nak sikerült megegyezni a beruházókkal és a szervezőkkel, így végül az USA Nagydíj bekerült a 2012-es versenyprogramba. A megállapodás ellenére azonban a télen ismét olyan hírek érkeztek a texasi Austin melletti pályáról, a Circuit of the Americáról (COTA), hogy bukdácsol az építkezés, és a létesítmény nem lesz kész határidőre. Az FIA versenyigazgatója, és biztonsági delegáltja, Charlie Whiting azonban most megnyugtatta a kétkedőket, és a versenyért aggodalmaskodókat.

USA pálya látkép.jpg

Charlie Whiting a Kanadai Nagydíjat követően látogatott el Austinba, ahol megtekintette az építkezést, és a látottakról elégedetten nyilatkozott. A versenyigazgató elmondta, hogy a november 18-án megrendezésre kerülő nagydíjnak helyet adó, 3,4 mérföldes pálya építkezése a tervek szerint halad, és biztos abban, hogy határidőre elkészül a teljes beruházás.

USA pálya célegyenes.jpg

Whiting a látogatás után elmondta: „Egyértelmű, hogy jelentős források állnak rendelkezésre a Circuit of the America építéséhez, és elkötelezettek abban, hogy időben, az FIA előírásaink megfelelően elkészüljön."

„Naponta több mint 500 építőmunkás van a helyszínen, ennek köszönhetően remekül haladnak, és úgy tervezem, hogy augusztus végén visszatérek Austinba, hogy ellenőrizzem a további előrehaladást."

„A világszínvonalú motorsport létesítményektől, a szurkolók számára kialakított területen át a pálya vonaláig minden ígéretes kihívásnak néz ki, ezért úgy gondolom, az amerikai pályának minden képessége adott ahhoz, hogy egy látványos nagydíjat rendezzen már az első évében. Várom a következő, augusztusi látogatásomat" – nyilatkozta az FIA versenyigazgatója.

000 facebook_banner.jpg

A hivatalos ellenőrzésre szeptember 25-én kerül sor, hogy az esetleges hibák kijavítására elég idő álljon a szervezők, és a beruházók rendelkezésére, a november 18-án megrendezésre kerülő futamig.

 

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 fia formula1 charlie whiting amerikai nagydíj COTA circuit of the america